Haos la vaccinarea anti-COVID. 200 de oameni au așteptat în frig din cauza unei erori de sistem

În jur de 200 de oameni au aşteptat în faţa Sălii Polivalente din Craiova preţ de 3 ore ca să primească a doua doză de vaccin Pfizer. Cei mai mulţi erau programaţi la ora 8:00, însă din cauza aglomeraţiei şi a unei erori de sistem, oamenii au aşteptat în frig, făr să primească măcar o explicaţie. Cei mai afectaţi au fost vârstnicii şi bolnavii cu diverse afecţiuni, care n-au mai răbdat şi au început să se certe cu autorităţile.

Autor: Teodora Argint

Circa 200 de oameni au venit astăzi să se imunizeze cu a doua doză de vaccin Pfizer. Din cauza unei erori, platforma i-a programat pe cei mai mulţi la aceeaşi oră. Din cauza fluxului prea mare de oameni, medicii nu au putut face faţă cererii. Aşa că bolnavii şi vârstnicii au aşteptat în frig, spre nemulţumirea aparţinătorilor, care au început să se certe cu poliţiştii.

Unii au încercat să intre chiar mai devreme decât erau programaţi, astfel că la uşile Sălii Polivalente din Craiova s-a creat haos, fără măcar să se păstreze distanţa socială.

 

Regula prevede ca în Craiova să se vaccineze doar 60 de persoane în 12 ore.  Acest lucru înseamnă că, într-o singură oră, nu trebuie să fie programaţi mai mult de 5 doritori. În urmă cu 3 săptămâni însă, reprogramările pentru vaccinul Pfizer s-au făcut manual, iar pentru toţi cei care erau trecuţi pe listele de aşteptare a fost schimbată ora de vaccinare.

See Also

Reprezentanţii DSP spun că neînţelegerea va dura 2 zile, timp în care oamenii sunt rugaţi să fie înţelegători.

„În urmă cu 3 săptămâni, regulile jocului au fost schimbate. Din strategia de vaccinare au fost scoase persoanele care erau sub 65 de ani. Din acest motiv, pe platformă au rămas puţine persoane şi a fost nevoie să chemăm oameni, ca să putem să facem 6 când deschidem acel flacon de vaccin. Pt că un flacon de Pfizer are 6 doze. În momentul în care se scot foarte multe persoane din platformă e nevoie să ai o continuitate pentru a putea deschide flaconul. S-au făcut reprogramări în acele 2 zile, pentru a putea avea continuitate, numai că acele persoane, dacă au fost reprogramate, nu au mai corespund cu programarea pe care o aveau iniţial în platformă. Platforma este informatică, are nişte reguli. Astfel că oamenii au fost introduşi manual în sistem. În momentul în care au fost introdusi maual în Registrul National de Vaccinări, platforma i-a preluat pt rapel, dar i-a preluat pe toţi la ora 8. Din acest motiv a apărut această problemă. Pentru a rezolva problema, am transmis personal medical din cadrul DSP, ca să ajutăm personalul din centrul de vaccinare. Este o situaţie temporară, e vorba doar de două zile în care vor fi erorile astea, azi şi mâine. Situaţia aceasta e doar pentru pacienţii care în urmă cu 3 săptămâni au făcut prima doză de Pfizer, iar azi şi mâine fac rapelul. Rog populaţia să înţeleagă că e o situaţie de moment. Oamenii pot solicita personalului din centru să vină la o altă oră din zi. Şi-atunci se pot face nişte liste de aşteptare. Pot veni, să zicem, 20 doritori la ora 13, alţi 20  la ora 14 şi tot aşa” , a explicat dr. Iuliana Manea, coordonator al activităţii de vaccinare Covid-19, în cadrul DSP Dolj

Rapelul pentru doza de vaccin Pfizer se va face astăzi şi mâine în Craiova, urmând ca restul  oamenilor să fie imunizaţi cu vaccinul Astra Zeneca

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top