Craiovenii, la coadă pentru vaccinul anti-COVID. Sistemul blocat în primele ore ale procesului de imunizare

A fost agitație mare la Craiova încă înainte ca ușile centrului de vaccinare de la Sala Polivalentă să se deschidă. Deşi erau înscrişi în platformă, sistemul de înregistrare pentru vaccinul anti-COVID s-a blocat vreme de o oră, astfel că zeci de oameni au așteptat în frig la intrare, nemulțumiți că programările le-au fost amânate.

AUTOR: TEODORA ARGINT

Prima zi de vaccinare a debutat cu sincope.
 „Din moment ce există o platformă electronică de programare și noi suntem aici de la ora 8. Și ni se spune să venim la 9. Păi noi n-am ales ora 9, am ales ora 8, poate venim de la 20 km depărtare”, spune Nina Colcediu, una dintre oamenii care aşteptau la coadă. 
Femeia și-a însoțit părinții bolnavi la centrul de vaccinare. Erau programați pentru ora 8, însă din cauza erorilor din sistem, oamenii au stat la coadă la -10 grade.  Medicii de la centrul de vaccinare al Sălii Polivalente din Craiova explică faptul că momentan, datele persoanelor care se vaccinează sunt introduse manual, astfel că procesul în sine durează mai mult.
În jur de 480 de persoane sunt înscrise astăzi la vaccinare în Craiova, iar în Dolj peste 720 de doritori. Pentru o mare parte dintre ei, vaccinul este văzut ca o nouă șansă pentru libertate, mai ales pentru bolnavii cronici, programați printre primii pe platforma oficială de către medicii de familie.
„Abia aşteptam, aveam nu doar încredere, aveam și nevoie. Ştiţi, eu sunt diabetică, insulino-dependent, și e speranța mea”, spune o craioveanca,  în timp ce medicii îi administrează vaccinul. 
Mulți au venit să se imunizeze înainte să meargă la muncă.  Miron lucrează în serviciul de distribuție al energiei electrice, astfel că se înscrie în categoriile de risc pentru etapa a doua.
„Am fost hotărât, m-am documentat și lucrurile au mers foarte bine. Într-adevăr, au fost ceva probleme cu procesul, pentru că medicii introduc datele manual, dar sunt profesionişti şi am încredere. Aşteptam acest vaccin de un an, de când a început pandemia. Abia aştept să fac acum şi a doua doză. Sper să fim în sfârșit liberi, să putem călători. Acum mai stau puţin şi fug direct la muncă, sunt printre primii colegi care se imunizează” , povesteşte încrezator Miron, un alt pacient. 
În Dolj peste 720 persoane sunt programate astăzi să se vaccineze împotriva Covid-19. Vaccinarea se poate face în 4 centre din judeţ: Sala Polivalenta din Craiova (8 puncte de vaccinare, dintre care doar două disponibile în primele zile), comuna Călăraşi (4 puncte de vaccinare) Calafat – 4 puncte de vaccinare.
Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a mers în această dimineață la centrele de vaccinare de la Sala Polivalentă din Craiova pentru a vedea cum se desfășoară procesul de imunizare.
„Domnul prefect a stat de vorbă cu cei care aveau programare pentru administrarea vaccinului. De la ora 08, de când s-au deschis centrele și până la ora 10.30, se vaccinaseră peste 80 de persoane, urmând ca astăzi să fie imunizate în tot județul Dolj 720 de persoane. Există programări făcute pentru următoarele 10 zile”,  transmite Anca Ochianu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj. 
Total
51
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Refuzul de a trata un pacient. Ce trebuie să știe medicii?

Next Post

Grădinița care aduce o nouă metodă de educație, în Craiova

Related Posts