Unde ne vaccinăm anti-COVID în Craiova. Începe etapa a doua

Peste 5 milioane de români se vor vaccina împotriva noului coronavirus în a doua etapă, care începe în mai puțin de două zile, anunță autoritățile. Etapa a doua vizează românii din grupele de risc: persoanele peste 65 de ani, bolnavii cronic (persoane cu obezitate, diabet, cancer, boli respiratorii, cardiovasculare, autoimune) și lucrătorii din industriile-cheie (politicieni, lucrătorii din domeniul apărării, economic, religios, învățământ, transporturi sau mass-media, care desfășoară activități în zone cu risc ridicat de infectare).

AUTOR: TEODORA ARGINT

Toți se vor putea programa pe platforma oficială, https://vaccinare-covid.gov.ro/. Vârstnicii peste 65 de ani pot face programarea prin medicul de familie sau prin primărie sau la numărul unic de urgență stabilit la nivel național- 021 4144 425.

 În Craiova, 4 locații au fost puse la dispoziție pentru vaccinarea populației împotriva coronavirusului. Locuitorii din Craiova, dar și din Dolj se vor putea imuniza în următoarele 6 luni, în locațiile:

  • Școala Generală Alexandru Macedonski – 1 centru
  • Stadionul de Atletism – 1 centru
  • Sala Polivalentă – 4 centre
  • Stadionul Ion Oblemenco – 6 centre

La acestea se adaugă 2 centre stabilite în cadrul Hostelului Griffon, pus la dispoziție de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj, conform cerințelor stabilite în cadrul HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România

În Craiova, circa 42 de medici și 75 de asistenți medicali- dintr-un total de 300-, au fost detașați de la Serviciul Public  Management , Spitale, Cabinete Medicale și Creșe Craiova. Restul de 225 de asistenți medicali vor fi recrutați pe parcurs, iar alți 48 registratori vor opera în centrele de vaccinare.

See Also

Nu se știe însă concret dacă procesul de vaccinare va putea începe pe 15 ianuarie, la ora 15:00, așa cum au declarat reprezentanții din Ministerul Sănătății, pentru că în multe județe nu sunt încă puse la punct toate măsurile. În Craiova, de exemplu, se lucrează pentru ca toate materialele să fie distribuite în centre în timp util.

„Autoritatea locală va asigura, în aceste zile, amenajarea centrelor cu mobilier (birouri, mese, canapele, scaune etc.), birotică (calculatoare, imprimante) și va demara procedurile de achiziție pentru restul necesarului specificat în normative, precum frigidere, chiuvete mobile, dozatoare de apă, truse de prim ajutor de urgență și consumabile (hârtie, tonere, detergenți, dezinfectanți, coșuri de gunoi, săpunuri, seringi, măști, viziere, mănuși, halate etc.), se arată în informarea de presă, transmisă de Primaria Craiova.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
2
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top