Educatie Știri

UCV pentru aer curat în Craiova

Asociația pentru Educație Sud Vest Oltenia EDUCOL împreună cu o echipa de voluntari de la OMV Petrom, Departamentul de Fizică al Universității din Craiova și Centrul Meteorologic Regional Oltenia din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie oragnizează conferinţa de lansare a proiectului de voluntariat ClearAir-Cv care se va desfăşura în mediul on-line joi, 22.10.2020, ora 12:00.

Proiectul de voluntariat este sponsorizat de OMV Petrom în cadrul competiției interne Campionatul de Voluntariat, ediția 2020, are un buget de 3000 euro și își propune dezvoltarea unei rețele independente de senzori și stații meteo în scopul determinării calității aerului respirat de locuitorii Craiovei și conștientizării populației cu privire la importanța vremii și a calității aerului pentru sănătatea acesteia.

Echipa de implementare a proiectului este alcătuită din 10 studenți coordonați de 5 cadre didactice de la Departamentului de Fizica de la Universitatea din Craiova, Administrația Națională de Meteorologie-Centrul Meteorologic Regional Oltenia și OMV Petrom.

În cadrul acestui proiect sunt preconizate următoarele rezultate:

  1. Realizarea unei rețele urbane alcătuite din 6 stații meteorologice și 10 senzori de particule pentru realizarea unor măsuratori meteorologice și de calitate a aerului
  2. Realizarea unui site web cu pagină de Facebook asociată care vor furniza informații la liber, pentru comunitatea locală, pe baza măsurătorilor efectuate de senzorii și de către stațiile meteo
  3. Dezvoltarea unei campanii de conștientizare a publicului larg despre importanța stării vremii și a calității aerului pentru sănătate. 

Articole recente

Energie şi explorare la Noaptea Cercetătorilor @UCV

Redactor

Noaptea Cercetătorilor încântă publicul cu știință pe 27 noiembrie

Redactor

Universitarul craiovean Vicențiu Rădulescu, între cei mai buni matematicieni ai lumii

Redactor

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.