Reportaje medicale Sănătate

Scapă definitiv de papiloame – Electrocauterizarea, soluția dermatologică ideală

Papiloamele sunt tumori benigne și se prezintă sub forma unor excrescențe la nivelul pielii, fiind foarte ușor confundate cu alunițele, fără a avea însă ceva în comun acestea. Principala cauză a apariției papiloamelor este un virus din familia Papilomavirusul uman (HPV) care se transmite prin contact uman. 

Autor: Karina Anica

 

 

Papiloamele nu cresc agresiv, dar sunt contagioase și se pot transmite de la o persoană  la alta sau dintr-o zonă de piele în alta, atunci când cauza e de natură virală. În general apar în jurul ochilor, dar pot să apară oriunde pe piele. Deseori, imunitatea scăzută și razele puternice ale soarelui pot spori apariția papiloamelor.

„Papiloamele sunt formațiuni cutanate benigne, de culoarea pielii sau brun-închis care se dezvoltă cel mai frecvent în zona de pliu (gât, axilar, submamar, pleoape). Ruperea lor determină apariția mai multor leziuni în zona respectivă”, explică Dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog Prima Clinic.

În căutarea unui tratament miraculos, pacienții tind să apeleze la diverse creme sau soluții care promit ameliorarea papiloamelor, însă, aplicarea lor pot determina arsuri chimice ale pielii care înconjoară papilomul. Cea mai sigură și eficientă metodă de a îndepărta aceste formațiuni este electrocaureizarea și se realizează în cabinetul dermatologului.

Electrocauterizarea este o procedură dermatologică minoră, prin care se distruge termic un țesut, niște leziuni mici, cutanate, benigne. Distrugerea leziunilor se face prin încălzire termică, folosind un circuit electric creat între doi electrozi. Aparatul se numește electrocauter.

Dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog Prima Clinic, efectuează electrocauterizarea în tratarea papiloamelor.

„Nu există în momentul de față nici o cremă sau soluție pentru aplicarea locală ce poate distruge papiloamele. Aplicarea diverselor soluții minune, întâlnite frecvent în reclame, poate determina arsuri chimice ale pielii sănătoase din jurul leziunilor. Eficiența acestei proceduri este maximă, odată distruse prin ardere cu electrocauterul acestea nu se mai refac. Vindecarea are loc în 7-14 zile, fără a lăsa cicatrici”, explică dr. Alexandra Bocîrnea.

Procedura nu este dureroasă pentru că medicul anesteziază zona de tratat cu crema anestezică sau anestezic injectabil. Astfel, durerea provocată de arsura cauterului este îndepărtată. După efectuarea procedurii nu va fi nevoie de fire de sutură, incizia fiind protejată de un mic plasture.

Articole recente

ÎNVINGE HEPATITA. Prof.univ.dr. Paul Mitruț: „Pacienții cu boli non-COVID nu trebuie neglijați”

Redactor

Povestea pacientului cu cancerul pulmonar – o poveste plină de speranță

Redactor

Cosmin Durle: Planul Partidului Social Democrat pentru combaterea pandemiei Covid 19

Redactor

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.