Teleradiografia – procedură radiologică disponibilă în Centrele de Imagistică și Radiologie Dentară MaxxDent

Radiografiile digitale reprezintă cea mai nouă tehnologie în radiologia dentara, înlocuind cu succes şi oferind mai multă siguranţă decât radiografiile clasice. Una dintre radiografiile dentare digitale, Teleradiografia, este o metodă de radiodiagnostic indispensabilă în consultațiile pedodontice și ortodontice. Este cea mai fidelă investigație care ajută la punerea unui diagnostic de anomalie dento-maxilară. În Centrul de Imagistică și Radiologie Dentară Digitală MaxxDent – Cabinetul din Calea Unirii, nr.89 – sunt efectuate toate tipurile de teleradiografii (fața, profil și oblică).

Teleradiografia ajută medicul stomatolog să depisteze afecţiuni pe care nu le poate depista printr-un examen clinic.

Avantajele Teleradiografiei

În cadrul consultațiilor ortodontice, teleradiografia este completarea ortopantomografiei – OPG – radiografia panoramică. Cu ajutorul teleradiografiilor sunt descoperite anomaliile dento-maxilare, descoperirea dizarmoniilor datorate disproporției dintre dimensiunile dinților și lungimea arcadelor dentare. Radiografia panoramică și măsurătorile cefalometrice, măsurători exacte ale craniului și ale sistemului dento-maxilo- facial determinate pe baza teleradiografiei, ajută la stabilirea celui mai bun și eficient planning terapeutic ortodontic.

,,Această tehnică de radiografiere a capului, din trei posibile unghiuri diferite (de fața, profil și oblică), curent folosită în ortodonție, pedodonție și chirurgia ortodontică pentru evaluarea morfologiei dentiției pacientului, studierea creșterii și a raportului dintre baza craniului, dantură și părțile moi, necesită o bună evidențiere printr-un foarte bun contrast al acestor 3 aspecte”, declară specialistul  din cadrul Centrelor de Radiologie și Imagistică Dentară MaxxDent.

 Când este necesară realizarea unei Teleradiografii

Teleradiografia permite analiza precisă a dentiţiei, atunci când: se observă probleme ortodontice, ce necesită tratament; observarea asimetriilor; medicul trebuie să stabilească dacă este loc pe arcadele dentare pentru erupţia viitorilor molari de minte.

Această metodă simplă de investigare radiologică digitala permite diminuarea deformărilor imaginii, pentru a se obţine o imagine care să prezinte cât mai bine realitatea. Secretul constă în faptul că este realizată de la depărtare. Astfel, structurile vizate pot fi măsurate, acestea fiind reprezentate la scara reală in teleradiografie.

Teleradiografia este de foarte mare ajutor medicului ortodont, în stabilirea unui anumit diagnostic de anomalie dentară. În cazul copiilor, în baza analizei cefalometrice, medicul poate evalua direcţia de creştere a oaselor maxilare şi mandibulare a copiilor. Analiza cefalometrică este punctul de plecare pentru planul de tratament, iar reînnoirea ei serveşte urmăririi tratamentului în timp.

„În chirurgia ortodontică, Teleradiografia este folosită pentru evaluarea pre-operatrie a scheletului facial, a părților moi ale capului, post-operator pentru evaluarea rezultatului chirurgical, dar și pentru aprecierea planningului terepeutic. Echipamentele utilizate în Centrele de Radiologie MaxxDent sunt Digitale, iar parametrii acestora sunt configurați pentru a realiza imagini la cea mai înaltă calitate și claritate, cu doză MINIMĂ de radiații”, explică specialistul MaxxDent.

Personalul MaxxDent este calificat și experimentat în cooperarea cu pacienții de toate vârstele. Specialiștii MaxxDent sunt recomandați de medicii stomatologi și ortodonți din Oltenia pentru profesionalism și experiența în domeniul Radiologic Dentar, dar și pentru că utilizează aparatură de ultima generație!

MaxxDent – Radiologie Dentară Digitală, efectuează GRATUIT, pe baza Teleradiografiei,  măsurătorile Cefalometrice.

See Also

De reținut! Teleradiografia se poate efectua numai la Centrul din Calea Unirii, nr.89!

Toate tipurile de radiografii dentare, atât intraorale cât și extraorale, 2D și 3D, se efectuează în CENTRELE de Imagistica si Radiologie Dentara MaxxDent pe baza de programare!

PROGRAMĂRI TELEFONICE la numerele de telefon:

PROGRAMARE ON-LINE în Aplicația QUICKBOOK (disponibila pe Android, IOS, sau Google)!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top