Interviu Reportaje medicale Sănătate

Cristian Predescu, director general SUPERMEDICAL:„Lumea medicală evoluată se bazează pe tehnologie, inovație, prevenție”

Evoluția medicine are în spate evoluția tehnicii și aparaturii medicale. Atunci când profesionalismul medicilor este dublat de aparatura performantă cel care are de câștigat este pacientul. SUPERMEDICAL este o companie româno-germană parte a unui holding dintr-o rețea de companii, care se ocupa de  importul de aparatura medicală la din 2007. O echipă de profesioniști care nu ezită niciodată să sprijine comunitatea, pacienții și spitalele, prin proiecte sociale. Cristian Predescu, fondatorul acestei companii, ne spune care este viziunea echipei sale asupra sistemului medical.

Media10: Care sunt misiunea și valorile companiei SUPERMEDICAL?

Cristian Predescu: Dincolo de viziunea antreprenorială pe care fondatorii au avut-o, aceea de a schimbă sistemul sanitar din România și de a îmbunătăți sănătatea oamenilor din România, misiunea pe care echipa SUPERMEDICAL și-a asumat-o este tocmai aceea de a ajuta spitalele cabinetele, clinicile medicale, medicii, pacienții și nu în ultimul rând pe noi și copii noștri. Ne dorim ca prin ce facem să  asigurăm un viitor mai bun societății românești. 

„Lucrăm cu peste 80% dintre spitalele județene și universitare din România”

Media10: Aveți un portofoliu destul de vast. Cu ce spitale și unități medicale colaborați?

Cristian Predescu: Lucrăm cu peste 80% dintre spitalele județene și universitare din România începând de la Spitalul Universitar din București, Institutul „Matei Balș“, spitale universitare, spitale județene din Cluj, Timișoara, lucrăm cu marea majoritate a spitalelor pentru că am încercat să ne îndeplinim misiunea furnizând aparatură medicală de la cei mai importanți producători la nivel mondial. 

Media10: Nu a fost o perioadă ușoară pentru nimeni în aceste luni. Cum a trecut compania Supermedical prin această perioadă de pandemie din punct de vedere al echipamentelor puse la dispoziție medicilor?

Cristian Predescu: E adevărat, nu a fost o perioadă ușoară, e o perioadă pe care cu toți am resimțit-o că pe o  schimbare, iar eforturile companiei SUPERMEDICAL au fost în două direcții majore. În primul rând, am încercat să empatizăm și să ne ajutăm colegii și echipa să înțelegem mult mai bine ceea ce se întâmplă și am organizat o serie de traininguri de dezvoltare personală și de ajutor și sprijin pentru echipa. În ceea ce privește cea de-a două direcție, am încercat să ne împlinim viziunea de a îmbunătăți sistemul sanitar din România și am furnizat spitalelor în perioada asta, am fost cumva în linia a două în spatele medicilor, am încercat să furnizăm echipamente medicale de cea mai bună calitate, refuzând să aducem echipamente pentru care nu aveam certitudinea că pot fi de calitate și să reușim să livrăm spitalelor echipamente de cea mai înalta performanță.

„Sistemele medicale performanțe sunt axate pe prevenție și nu pe tratament”

Media10: Cum vedeți legătura cu lumea medicală pe viitor?

Cristian Predescu: Da, e clar că tot ceea ce s-a întâmplat în perioada asta a generat o schimbare la nivel mondial și lumea s-a schimbat în aceste trei luni de zile mai mult decât s-ar fi așteptat sau mai rapid decât ne-am fi așteptat. Cred cu tărie că sistemul medical din România trebuie ajutat, reformat, dotat, în esență asta încercăm să facem în fiecare zi,  dar în egală măsură cred că oamenii, în general, trebuie să se axeze pe prevenție. Sistemele medicale performanțe sunt axate pe prevenție și nu pe tratament. E mult mai ieftin să previi decât să tratezi. 

„Am fost și suntem implicați în mod activ în acțiuni de responsabilitate socială”

Media10: Insistați foarte mult pe ideea de prevenție de ajutorare a comunității și de responsabilitate socială.

Cristian Predescu:  Sigur. Am fost și suntem implicați în mod activ în acțiuni de responsabilitate socială. Am ajutat în perioada asta, și înainte de perioada asta și o să ajutăm și după perioada asta spitalele. Am sprijinit Spitalul „Victor Babeș” din Craiova cu furnizarea unei soluții PACS. Este o soluție care ajută la vizualizarea imaginilor medicale de la distanță și asigura o protecție suplimentară personalului medical. Și deasemenea ne implicăm într-o serie de acțiuni de responsabilitate socială, inclusiv cea la care ne-ați provocat.

Media10: Este vorba despre ultimă campanie SUPERMEDICAL, care se numește „Ecografia salvează vieți“.

Cristian Predescu: Da, este o prelungire firească a viziunii pe care a avut-o și a dorinței de a ajută oamenii să înțeleagă că atunci când faci prevenție și orice acțiune în sensul screeningului preliminar poate să însemne salvarea vieții fiecăruia dintre noi.

Media10: La un moment dat poate se pun bariere între ceea ce înseamnă interesele, viziunea, valorile companiilor de aparatură medicală și medici, pacienți. Care ar fi mesajul principal pe care a-ți vrea să-l transmiteți atât cadrelor medicale cât și pacienților legat de rolul pe care Supermedical îl joacă în comunitate?

Cristian Predescu: Un mesaj comun pentru fiecare dintre ei ar fi legat de responsabilitate socială și responsabilitatea fiecărui element din tot acest cerc și anume furnizarea unor servicii de calitate pe care noi încercăm să le facem, să le asigurăm medicilor un mediu propice pentru a face o diagnosticare corectă și eficace și pacienților să înțeleagă că prevenția este elementul esențial în confortul vieții fiecăruia dintre noi. Lumea medicală evoluată se bazează pe tehnologie, pe progres tehnologic, pe inovație și nu în ultimul rând inteligență artificială și dezvoltare bazată pe inteligență artificială.

DESPRE PORTOFOLIUL SUPERMEDICAL- Adrian Istrate, reprezentant medical

  • Echipamentele din portofoliul companiei Supermedical se pot grupa în mai multe categorii. Echipamentele de imagistică medicală, care includ aparatele de radiologie fixă, aparatele de radiologie mobile, partea de computer tomograf, ecografia.  A două categorie este cea cu sistemele PACS pe care le oferim clienților noștri. A treia categorie ar fi echipamentele de monitorizare a pacienților, vorbim aici de echipamentele de monitorizare funcții vitale, de electrocardiografe.  Iar a patra categorie este dată de  mobilierul medical.
  • În perioada de pandemie cele mai solicitate echipamente în afară echipamentelor cerute în mod frecvent, cele de protecție, a dezinfectanților, au fost solicitate echipamente de radiologie mobilă, care prezintă avantajul investigațiilor la patul pacienților. Se folosesc îndeosebi în cazul pacienților greu transportabili și care prezintă avantajul că pot fi ușor dezinfectate cum este echipamentul de radiologie mobilă Elarra Max de la Siemens  Healthineers, care are inclusiv o  vopsea antibacteriană, iar  cablurile sunt ascunse, ceea ce îl face foarte ușor de utilizat și ușor de dezinfectat.
  • S-au mai solicitat și ecografele mobile, în special,  pentru că prezintă avantajul efectuării unui prediagnostic în cazul pacienților infectați cu COVID, inclusiv în ambulanță. Echipamentul din portofoliul Siemens, este vorba de ecograful Acuson Freestyle,  are sonde wireless care se pot dezinfecta inclusiv prin imersie în lichid dezinfectant.
  • Căutate au fost și echipamentele de monitorizare a funcțiilor vitale care au fost utilizate pe secțiile de AȚI, paturile, sistemele de aspirație în circuit închis, de mare importantă pentru a limita răspândirea acestui virus.

Articole recente

„Filantropia“, primul spital construit după Revoluţie, în România

Redactor

Apă de calitate în gospodăriile doljene

Redactor

INSTITUTUL ONCOLOGIC este unul dintre principalele obiective pe care administrația PSD se angajează să le creeze în domeniul sănătății

Redactor

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609