De ce este important să ne hidratăm

O bună hidratare este esenţială pentru sănătate deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă. Organismul are nevoie de apă pentru a supraviețui și funcționa. Din cantitatea totală de apă consumată, de obicei 30% provine din alimente, iar 70% din băuturi, dar aceste procente pot varia foarte mult în funcție de dietă.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

 

Corpul uman este alcătuit, în proporție de 60%, din apă, iar fluidele sunt un element esențial în buna funcționare a aparatului digestiv, a sistemului circulator sau în menținerea temperaturii corporale. Creierul „comunica” rinichilor câtă apa trebuie să elimine prin urină și câtă trebuie păstrată de rezervă în organism. 

Fluidele sunt importante pentru funcţionarea inimii, iar menţinerea unui volum adecvat al fluidelor este esenţială pentru reglarea tensiunii arteriale. 

See Also

Ajută la menținerea tonuslui muscular

Apa actionează ca un lubrifiant pentru muşchi şi articulaţii, ajută la formarea lichidului articular şi prezervă activitatea normala a muşchilor. Consumul unei cantităţi adecvate de apă ajută la menţinerea tonusului muscular, păstrând capacitatea normală de contracţie a muşchilor. Astfel, evitarea deshidratării îţi menţine tonusul muscular şi, în acelaşi timp, te revigorează.

Contribuie la menținerea unui ten frumos 

Pielea conține o cantitate mare de apă și este o bariera protectoare împotriva eliminării în exces de lichide. Deshidratarea face ca tenul să pară mai uscat si mai ridat, aspect care poate fi îmbunătățit printr-o hidratare normală. 

Ajută rinichii să funcționeze normal
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top