Educatie Educatie - medicala

De ce este important să ne hidratăm

O bună hidratare este esenţială pentru sănătate deoarece fiecare celulă din corp are nevoie de apă. Organismul are nevoie de apă pentru a supraviețui și funcționa. Din cantitatea totală de apă consumată, de obicei 30% provine din alimente, iar 70% din băuturi, dar aceste procente pot varia foarte mult în funcție de dietă.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

 

Corpul uman este alcătuit, în proporție de 60%, din apă, iar fluidele sunt un element esențial în buna funcționare a aparatului digestiv, a sistemului circulator sau în menținerea temperaturii corporale. Creierul „comunica” rinichilor câtă apa trebuie să elimine prin urină și câtă trebuie păstrată de rezervă în organism. 

Fluidele sunt importante pentru funcţionarea inimii, iar menţinerea unui volum adecvat al fluidelor este esenţială pentru reglarea tensiunii arteriale. 

Ajută la menținerea tonuslui muscular

Apa actionează ca un lubrifiant pentru muşchi şi articulaţii, ajută la formarea lichidului articular şi prezervă activitatea normala a muşchilor. Consumul unei cantităţi adecvate de apă ajută la menţinerea tonusului muscular, păstrând capacitatea normală de contracţie a muşchilor. Astfel, evitarea deshidratării îţi menţine tonusul muscular şi, în acelaşi timp, te revigorează.

Contribuie la menținerea unui ten frumos 

Pielea conține o cantitate mare de apă și este o bariera protectoare împotriva eliminării în exces de lichide. Deshidratarea face ca tenul să pară mai uscat si mai ridat, aspect care poate fi îmbunătățit printr-o hidratare normală. 

Ajută rinichii să funcționeze normal

Articole recente

65,57% rata de promovare a concursului național de titularizare, sesiunea 2020

Predila Ana Maria

Admitere la Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova. Locuri și specializări

Predila Ana Maria

A început admiterea la Universitatea din Craiova

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/mediazec/public_html/wp-includes/functions.php on line 4609