Teodora Banu, eleva de 10, pasionată de matematică

Teodora Banu, elevă a Colegiului Național ,,Frații Buzești”, a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Pasiunea Teodorei este matematica, încă din clasa a II-a. De atunci, în fiecare an, a participat la olimpiada de matematică și la alte multe concursuri. Participarea la Olimpiada Națională de Matematică a ajutat-o să fie admisă la Universitatea Politehnică din București. Teodora își dorește să aibă o carieră în IT.

 AUTOR: MARINA ANDREI

 

 

 

Media10: Cum ai reușit să obții media 10 la examen?

Teodora Banu: Faptul că am învățat constant în ultimii patru ani a contribuit enorm la această medie de 10. Nu cred că poți lăsa totul pe clasa a XII-a și totuși să obții nota maximă. Numai cu muncă susținută și concentrare poți obține media 10 la Bac.

Media10: Cum te-ai pregătit pentru Bacalaureat?

T.B.: Strict pentru BAC nu am lucrat decât începând cu jumătatea lunii aprilie. Până atunci lucrasem doar pentru admiterea la facultate. La română mi-a fost mai greu la început, dar, pe parcurs a ajuns să-mi placă să repet comentariile.

Media10: Ce înseamnă pentru tine media 10?

T.B.: Media 10 înseamnă confirmarea efortului depus în cei patru ani de liceu. Am încercat să obțin 10 și la Evaluarea Națională, însă atunci am obținut această medie doar la simularea națională.

Media10: Cum ar trebui să își susțină un părinte copilul în perioada unui examen important?

T.B: Cred că depinde de fiecare copil. Pe mine părinții nu m-au stresat, știau că învăț, mereu am făcut asta. 

See Also

Media10: Care a fost materia ta preferată?

T.B.: Mie întotdeauna mi-a plăcut matematica. Începând cu clasa a II-a, nu am ratat niciun concurs. Am obținut numeroase premii la etapa județeană a acestei olimpiade, începând cu clasa a V-a și chiar și o participare națională în clasa a X-a.

Media10: Și-a pus vreun profesor amprenta asupra ta?

T.B.: Cred că fiecare profesor și-a pus amprenta asupra mea începând cu clasa I și terminând cu clasa a XII-a. Profesorii de matematică m-au influențat cel mai mult, aceasta fiind materia la care am făcut performanță.

Media10: Ce planuri de viitor ai?

T.B.: Îmi doresc o carieră în IT. Am fost deja acceptată la Universitatea Politehnică din București, la facultatea de Automatică, pe baza participării la Olimpiada Națională de Matematică.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top