Educatie Reportaje

Școala Terraveda cea mai mare medie pe școală, din Dolj, la Evaluarea Națională

Rezultatele primei promoții de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Terraveda din Craiova arată că educația făcută cu dragoste este cea care dă cele mai bune rezultate. Elevii școlii private Terraveda au obținut note foarte bune la Evaluarea Națională, ceea ce face ca unitatea școlară să fie pe primul loc în județ după media pe școală obținută la Evaluarea Națională – 9,22. Următoarea școală este Școala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova cu media 8,79. Cum au reușit să fie locul I pe podium?

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Notele obținute elevii clasei a VIII-a de la Școala Terraveda arată că educația făcută aici dă roade. Este prima promoție de elevi care termină școala gimnazială aici, locul unde în urmă cu ceva ani o mamă, Anda Georgescu, și învățătoarea fiului ei, prof. Alina Cristuinea, au pus bazele unei școli altfel, unui loc în care elevii să vină cu drag, să învețe să fie curioși, să își pună întrebări și să caute răspunsuri, să ajungă să aibă toate cunoștințele și abilitățile necesare pentru a ajunge să studieze la colegii și facultăți de top. 

Secretul succesului elevilor și profesorilor de la Terraveda este educația făcută cu dragoste

La Școala Terraveda legatura dintre copiii și dascălii lor este una specială, poți să îți dai seama de acest lucru dacă petreci 10 minte pe holurile școlii și vezi cum profesorii și elevii se îmbrățișează, se salută prietenește, se respectă reciproc.

Profesorii sunt reperele și sursa de inspirație a elevilor. La ore și în orice activitate ce ține de educația non-formală nimic nu este făcut doar pentru că trebuie, ci pentru a conta pe viitor, pentru a pregăti și adapta copiii la tot ceea ce îi așteaptă.

„Contează foarte mult să te concentrezi pe fiecare elev”

Educația bazată pe prietenie, schimb de cunoștințe, activități practice, studiu individual dar și de grup, excursii tematice și creativitate, toate acestea fac din școala Terraveda un model de succes în educație. 

Un element important care a dus la obținerea rezultatului dorit a fost faptul că în clasă nu sunt mulți elevi, ceea ce le-a dat profesorilor șansa de a lucra foarte bine și aplicat cu fiecare.

„Contează foarte mult să te concentrezi pe fiecare elev. Dacă lucrezi cu puțini copii la clasă poți să te focusezi pe problemele și nevoile fiecăruia. Am lucrat cu ei și în grup, dar și individual, atât la limba română cât și la matematică. Am identificat nevoile fiecărui copil, am făcut teste graduale și acolo unde vedeam că un copil obține nota 8, spre exemplu la un test, căutam metodele prin care el să ajungă treptat la nota dorită”, spune Alina Cristuinea, profesor de limba și literatura română și director al Școlii Terraveda. 

Alina Cristuinea a fost și diriginta clasei care au pus școala Terraveda pe locul I la Evaluarea Națională, în Dolj. Este mândră de rezultatele copiilor pe care i-a văzut crescând și i-a educat din clasa a I-a. 

„Este o bucurie și o împlinire imensă. Ei sunt copiii mei de suflet și mă bucură să văd că au reușit, că sunt printre cei mai bun, că vor ajunge la liceele dorite. Am fost lângă ei cu tot ce am putut eu, ca profesor, dar și ca prieten”, adaugă prof. Alina Cristuinea. 

Pregătirea elevilor pentru examen a continuat și în perioada de școală online. Programul a fost unul destul de intens, dar bucuria rezultatului obținut este pe măsură. Elevii au făcut simulări de examene și în weekend-uri, începând de la ora 8:30, pentru a se obișnui să lucreze la ora la care urma să fie susținută și Evaluarea Națională. 

„Noi și în perioada de școală online ne întâlneam duminica pe aplicația Zoom la ora 08:30 și făceam simulare de examen. Am început cu acest program imediat după Paște. În urma acestor teste am identificat greșelile tipice pe care făceau fiecare și le-am eliminat, treptat. S-a lucrat individual cu fiecare copil avea nevoie, dar și pe pe grupuri mici, unde a fost cazul. De exemplu dacă patru elevi aveau probleme la exercițiile de geometrie în spațiu se lucra cu cei patru, se făceau și ore suplimentare”, explică prof. Alina Cristuinea. 

Un rol special în această primă poveste cu final fericit l-au avut și părinții care au înțeles cât de important este să ofere suport și înțelegere atât elevilor cât și cadrelor didactice.

În plus, rolul psihologului școlii, Suzana Pavlov, a fost unul extrem de important. Elevii au putut să beneficieze de susținere psihologică în fiecare moment de decădere. 

Principiul profesorilor de la școala Terraveda este acela de a ajuta copiii să își descopere talentele, abilitățile, să le dezvolte și să le folosească în favoarea lor la fiecare examen important, dar și pe tot parcursul vieții. Primul lor test a fost Evaluarea Națională și au obținut medalia de aur. Acum toți sunt fericiți, iar povestea școlii de succes Terraveda pare să fie abia la început. 

Articole recente

A început admiterea la Universitatea din Craiova

Predila Ana Maria

Admitere Medicină Militară 2020. Ce trebuie știut

Predila Ana Maria

Rezultate Bac în Dolj. 11 elevi au obținut media 10

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.