Reportaje medicale Sănătate

Cum se va desfășura examenul de primariat 2020

Ministerul Sănătății organizează în perioada 06-31 iulie 2020, în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad, Brașov și Galați, sesiune de examene pentru obținerea gradului de primar pentru medicii, medicii dentiști și farmaciștii cu o vechime de minimum 5 ani ca specialiști până la data de 30 septembrie 2020, efectuată  în  specialitatea pentru care doresc să obțină gradul profesional.

Candidații vor transmite doar prin servicii poștale sau de curierat, dosarele pentru înscrierea la acest examen de grad profesional, la Direcțiile de Sănătate Publică Județene din centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad, Brașov și Galați, în perioada 21 mai-05 iunie 2020, inclusiv.

Pentru ministerele cu rețea medicală proprie, dosarele candidaților vor fi transmise doar prin servicii poștale sau de curierat, la direcțiile medicale ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, tot în perioada 21 mai-05 iunie 2020, inclusiv.

Dosarele cadrelor didactice, ale angajaților cu funcții în cercetarea științifică medicală, ale candidaților cu activitate prestată în afara României, precum și dosarele care au nevoie de alte aprobări speciale vor fi transmise doar prin servicii poștale sau de curierat, în perioada 21 mai-05 iunie 2020, la sediul Centrului de
Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, str. Bodești nr. 1, sector 2, București. 

Taxa de participare în valoare 550 lei, achitată pe numele candidatului prin ordin de plată sau mandat poștal.

Arondarea candidaților pe specialități și centre universitare va fi afișată la data de 18 iunie 2020 pe site-ul Ministerului Sănătății, www.ms.ro, la rubrica Specialiști – examene și concursuri naționale.
Listele nominale ale candidaților admiși:

Listele nominale ale candidaților admiși precum și președinții de comisii, data, locul și ora de prezentare la examen se vor afișa la data de 01 iulie 2020 pe siteul Ministerului Sănătății, www.ms.ro, la rubrica Specialiști/Concursuri/Examene și concursuri naționale.

Examenul de obținere a gradului profesional de medic primar, medic dentist primar respectiv farmacist primar se organizează la nivel naţional, prin instituţiile de învăţământ superior cu profil medico-farmaceutic uman din centrele universitare acreditate: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Arad, Brașov și Galați.

Examenul de obținere a gradului profesional primar pentru medici specialiști și medici dentiști specialiști, constă din probe clinice și practice, în funcție de specialitate, conform prevederilor tematicilor aprobate pentru fiecare specialitate, publicate spre luarea la cunoștință a celor interesați cu minimum 6 luni anterior sesiunii de examen.
Examenul de obţinere a gradului de farmacist primar, pentru oricare dintre specialitățile prevăzute pentru domeniul Farmacie, constă dintr-o probă scrisă şi o probă practică, conform tematicilor valabile, aprobate pentru fiecare specialitate, publicate spre luarea la cunoștință a celor interesați cu minimum 6 luni anterior sesiunii de examen.

Candidații repartizați la o anumită comisie vor susține toate probele examenului cu respectiva comisie.

Candidații sunt repartizați pe comisii de examen în ordine alfabetică, după numele de familie al candidatului respectiv. 

Nota minimă de promovare a probelor examenului este opt (8.00%). Sunt declarați promovați toți candidații care au obținut la examenul de promovare în gradul profesional minimum media opt (8.00%).

Articole recente

Cum vor lucra medicii de familie? Important pentru pacienți

Redactia Media10

Ce trebuie să știi despre înțepătura de căpușe – sfatul medicului epidemiolog

Redactia Media10

Laurențiu Ivanovici este noul manager al SCJU Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.