Sănătate Știri Știri din sănătate

Spitalul din Segarcea va fi modernizat complet. Lucrările au început

Spitalul din Segarcea va fi modernizat complet. Lucrările de reabilitare au început în urmă cu două săptămâni și vizează renovarea întregului spital, dar și a clădirii Policlinicii care a ars în urmă cu câțiva ani. Lunar peste  400 de pacienți sunt internați aici, la Urgența spitalului se prezintă în jur de 1.300 de oameni, iar în Policlinică peste 500. Heedari Hoshang, managerul spitalului din Seargcea, nu a obosit niciodată să lupte pentru a le oferi pacienților din zonă cele mai bune condiții medicale. Este iranian, dar de 30 de ani gândește și simte ca un oltean adevărat, iar asta l-a determinat mereu să aducă ceva bun zonei care l-a adoptat.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Spitalul din Segarcea este una dintre unitățile medicale mici care în ultimii ani a îmbunătățit condițiile în care sunt tratați pacienții. Pentru mulți dintre bătrânii din zonă sau pacienții cu puține posibilități financiare, spitalul din apropierea casei este o șansă la viață. După mulți ani, sălile de operație au fost dotate cu aparatură medicală performantă și mese de operație noi.

Acum tot spitalul va fi modernizat. Policlinica Spitalului Orăşenesc Segarcea a fost distrusă de un incendiu, în urmă cu cinci ani, iar e atunci unitatea sanitară din Segarcea se confruntă s-a confruntat cu o problemă majoră: lipsa spațiului. După multe demersuri făcute de managerul spitalului dr. Heedari Hoshang alături de primarul orașului Segarcea s-au obținut fondurile necesare pentru reabilitarea clădirii arse, dar și a întregului spital. Este vorba de o investiție de peste 8 milioane de euro, alocată de Compania Naţională de Investiţii. 

„Este reabilitată Policlinica, adică aceea clădire a Palatului care a ars, dar și tot spitalul, care include și secția de Pediatrie ce se află în clădire separată în curtea unității medicale. Lucrările au început, iar termenul de finalizare este de 1 an și opt luni, constructorul spune însă că va fi gata mai devreme. Se lucrează foarte bine. O să fie totul modernizat, se fac noi circuite astfel încât să corespundem cerințelor actuale, se va dota spitalul cu mobilier nou. Spitalul va fi la standarde europene. În Pediatrie fiecare salon va avea grup sanitar propriu”, spune dr. Heedari Hoshang, managerul Spitalului din Segarcea.

Pentru a crește accesul pacienților din zonă la servicii medicale în Policlinica spitalului au fost înființate în ultimii ani mai multe cabinete medicale: Oftalmologie, Urologie. Cardiologie, Pediatrie, Diabet. 

Unitatea medicală din Segarcea încearcă să facă tot ce este posibil pentru cei aproximativ 50.000 de locuitori din oraș și din comunele învecinate care au nevoie de o unitate medicală aproape de casă.

În urma unui proiect cu finanțare din fonduri europene spitalul va fi dotat în următoarele luni și cu aparatură medicală de ultimă generație. În acest moment, Primăria Segarcea se ocupă de derularea licitației.

„Odată cu modernizarea spitalului vom avea și aparatură mai multă și nouă în spital, astfel încât medicii să aibă cu ce să lucreze și să ofere pacienților servicii medicale de calitate”, declară  dr. Heedari Hoshang, managerul Spitalului din Segarcea.

Articole recente

Cum vor lucra medicii de familie? Important pentru pacienți

Redactia Media10

Ce trebuie să știi despre înțepătura de căpușe – sfatul medicului epidemiolog

Redactia Media10

Laurențiu Ivanovici este noul manager al SCJU Craiova

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.