Educatie Reportaje

Când și cum se va da examenul de admitere la UMF Craiova

La Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova studiază tineri din toate colțurile lumii. Mulți elevi își doresc să devină studenți mediciniști anul acesta. Admiterea va avea loc la aceeași dată pentru toate UMF-urile din țară. La Facultatea de Medicină examenul de admitere va avea loc pe 26 iulie, iar pe 28 iulie va fi admiterea pentru toate celelate trei facultăți din cadrul UMF: Medicină Dentară, Farmacie, Facultate de Moașe și Asistență Medicală.

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Elevii care acum se pregătesc pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova trebuie să știe că examenul se va susține în mod clasic, dar cu respectarea unor măsuri clare, impuse de contextul epidemiologic în care ne aflăm.

„Vom face câteva modificări pentru a ne adapta perioadei actuale în sensul că, nu este recomandată folosirea aerelor de condiționat și astfel vom începe examenul destul de devreme, de la ora 8:00. Se va face triaj la intrarea în săli și vom respecta toate recomandările de distanțare în timpul examenului. Până acum admiterea se dădea cu un loc liber între candidați, acum vor fi două locuri libere lăsate și un rând liber. Avem peste 70 de săli în clădirile UMF Craiova, putem desfășura examenul de admitere în condiții de maximă siguranță”, a declarat prof.univ.dr. Dan Gheonea, rectorul UMF Craiova.

O noutate este că durata examenului va fi scurtată, dar și că candidații nu vor avea subiecte din materia de  Fizică, clasa a XII-a. 

„Vom scurta perioada examenului, nu va mai dura 3 ore ca în anii trecuți, ci două ore și va fi redus și numărul de grile proporțional cu timpul”, preciează prof. univ. dr. Dan Gheonea.

O veste bună este că la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală candidații pot opta pentru o nouă specializare: asistenți medicali în radiologie și imagistică.

„Este o specialitate nouă pentru asistentul medical pentru că în România și în Europa imagistica medicală a luat o foarte mare amploare și este foarte indicat să ai un asistent pregătit în această specialitate. Deocamdată nu se  știe pentru nici una dintre universități care va fi numărul de locuri. Urmează să fie anunțate zilele acestea”, conchide prof.univ.dr. Dan Gheonea, rectorul UMF Craiova.

În ediția de mâine Media10 puteți urmări un interviu integral cu prof.univ.dr. Dan Gheonea, rectorul UMF Craiova.

 

 

Articole recente

Legume bio produse de un grup de studenți craioveni voluntari. Un model de antreprenoriat social

Redactia Media10

Admitere C.N. „Frații Buzești”. Specializările și ultimele medii de admitere de la pretigiosul colegiu craiovean

Redactia Media10

Povestea Colegiul Național „Carol I”. 194 de ani de excelență în educație

Redactia Media10

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.