Cel mai performant CENTRU DE RADIOTERAPIE din țară se deschide în Craiova

Craiova va avea de la sfârșitul acestei luni cel mai performant centru de radioterapie din țară, dar și un spital de oncologie cu o capacitate de 85 de paturi, unde pacienții vor putea să se trateze în cele mai bune condiții, gratuit. O echipă medicală bine pregătită și cu experiență, coordonată de medicul oncolog Michael Schenker, medic primar oncologie medicală, aduce speranță pentru bolnavii de cancer din Oltenia. Noul Centrul de On­cologie Sf. Nectarie din Craiova va avea o suprafaţă de zece ori mai  mare decât vechiul centru și multe mai multe șanse la viață de oferit. După ani buni în care bolnavii de cancer din Oltenia s-au chinuit făcând drumuri către alte orașe pentru a beneficia de tratament, acum Oltenia va avea cel mai performant accelerator liniar din țară. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

 

Peste 90.000 de noi cazuri de cancer apar anual în România. Numărul bolnavilor care suferă de această boală greu de dus crește de la an la an. Peste 140 de români mor zilnic răpuși de cancer. În Dolj, anual se înregistrează între 2.500 și 3.000 de cazuri noi de cancer.

Un medic oncolog bun, o echipă medicală de suport, un psiholog excepțional și un mediu liniștitor și curat sunt elementele care dau putere unui bolnav de cancer să lupte cu boala și să fie învingător. Echipa medicală de la Centrul de Oncologie Sf. Nectarie din Craiova a salvat de-a lungul anilor multe vieți, a redat familiilor soții, mame, soți, tați, buncii. Profesionalismul lor a făcut ca numărul pacienților care li se adresează să crească și să depășească Craiova și Oltenia.

Michael Schenker, medic primar oncolog. Sursă foto: zf.ro

Deși vorbim de un centru privat de oncologie, aici pacienții beneficiază de servicii medicale gratuite, pentru că se lucrează în contract cu CAS Dolj

Pacienți din toată țara sunt tratați medicii oncologi din Craiova. Așa se face că, dr. Michael Schenker și soția sa Ramona Schenker psiho-oncolog au început să pună pe picioare un proiect medical care să ofere șansa la tratament mai multor bolnavi de cancer. Este vorba de un spital de oncologie cu o capacitate de 85 de paturi, cu spitalizare de zi și continuă, dar și cel mai performant centru de radioterapie din țară.

Noul centru va avea o suprafaţă de zece ori mai  mare decât vechiul centru. Pe 5.000 de metri pătraţi va fi secţia de oncologie şi pe 1.000 de metri pătraţi secţia de radioterapie. La sfârșitul acestei luni se va deschide.

„Am terminat construcția, am obținut toate avizele de la CNCAN (n.r. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), de la laboratorul de igienă al Direcție de Sănătate Publică, mai avem un singur aviz de la Ministerul Sănătății care vine zilele acestea și până la sfârșitul lunii acesteia vom începe activitatea. Cât de curând, sperăm să intrăm și în contract cu CAS Dolj. Oricum, chiar și în perioada până la încheierea contractului cu CAS, indiferent cât va fi, noi vom trata pacienții gratuit nu vom ține cont că nu este semnat încă contract cu Casa”, a declarat dr. Michael Schenker.

O dată cu deschiderea acestui nou spital de oncologie și a centrului de Radioterapie, bolnavii de cancer din Oltenia nu vor mai fi puși pe drumuri către centrele din București, Timișoara.

Avem cel mai modern aparat de radioterapie din țară, este de cea mai nouă  generație și cel mai modern. Sper să mai achiziționeze și alte centre acest aparat care aduce destul de multe avantaje față de penultima generație de aparate care există în țară la centrele private și publice. O să le putem oferi pacienților noștri ce este mai bun”, explică medicul oncolog Michael Schenker.

Centrul de Radioterapie va începe să funcționeze cu o tură medicală, urmând ca la sfârșitul acestei veri să înceapă activitatea medicală încă o echipă de specialiști. În noul centru din Craiova vor lucra specialiști veniți din toată țara, care și-au dorit să facă parte din echipa medicului oncolog Michael Schenker și să ofere și bolnavilor din Oltenia șansa la servicii medicale oncologice de calitate.

„Am repatriat câțiva colegi, am readus în Craiova un coleg fizician care în ultimii șapte-opt ani a lucrat la un centru privat de radioterapie în București, el fiind craiovean. Am adus înapoi în Craiova un coleg tehnician care a făcut școala de specialitate  în Belgia și a lucrat cinci ani la Spitalul Universitar din Bruxelles, se întorsese de un an în țară și lucra la un centru de radioterapie privat în Constanța. Am adus o colegă medic radioterapeut de la Iași, o colegă tânără, dar care are deja experiență pe acest tip de iradiație modernă INRS pentru că a lucrat la Institutul Oncologic din Iași. O să mai vină un medic specialist în INRS care lucrează deja de patru ani la un alt centru din țară. Lor și se adaugă și alți colegi. Scheletul echipei este format. Deocamdată cu această componență vom putea asigura o singură tură undeva până spre sfârșitul verii, iar apoi să trecem la două ture”, susține medicul oncolog.

Aparatura de radioterapie performantă reduce foarte mult timpul de expunere într-o ședință de iradiere în comparație cu alte aparate. Astfel, pe o singură tură se va putea asigura tratament pentru 30-40 de pacienți.

„În momentul în care se va lucra în două ture vom ajunge la 70 de pacienți pe zi în tratament. În măsura în care aparatul ne va permite să lucrăm mai mult o vom face. Luând în calcul tipul de aparat, avem cel mai modern centru de radioterapie din țară”, conchide dr. Michael Schenker.
Noul centru care va reda speranța la viață multor pacienți bolnavi de cancer din Oltenia este situat pe str. Caracal, nr.109.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Clinicile de Gincologie de la SCJU Craiova au nevoie de sondă portabilă pentru explorările ecografice

Next Post

MaxxDent – Radiologie Dentară Digitală și-a reluat activitatea. Radiografii numai pe bază de programare

Related Posts
Verified by MonsterInsights