Sfaturi pentru femeile aflate în izolare. Absorbant care permite detectarea pierderilor de lichid amniotic la gravide

Alimentația săracă în fructe și legume proaspete, dar bogată în zahăr și carbohidrați din timpul perioadei de izolare, precum și stresul general cauzat de pandemia de Sars-Cov-2 cresc riscul apariției candidozei. Femeile însărcinate, persoanele cu diabet, și seniorii sunt cei mai vulnerabili, însă infecțiile intime ne pot afecta pe toți. Există posibilitatea de a avea un diagnostic rapid și corect și în absența analizelor de laborator, apelând la testele rapide.

Unele afecțiuni, precum vaginoza bacteriană, cervicita, infecțiile cu Chlamydia sau Trichomonas pot fi confundate cu candidoza (simptome asemănătoare) sau pot coexista. Putem avea totuși un diagnostic rapid și corect și în absența analizelor de laborator, apelând la testele rapide. Acestea se pot face foarte ușor acasă, respectiv cele pentru candidoză, vaginita bacteriană și trichomoniază depistează infecția în urină, iar cel pentru chlamydia – în secreție. Au o precizie de peste 98% și oferă un rezultat în maximum 15 minute.

Două din trei adolescente și trei sferturi dintre femeile de peste 30 de ani se plâng de durerile menstruale, în cel puțin două zile din lună. Majoritatea le țin sub control cu analgezice. În plină pandemie de Sars-Cov-2, recomandărilor medicilor sunt însă de prudență în folosirea medicamentelor antiinflamatorii.

Ce putem face în acest caz?

O soluție pentru ameliorarea durerilor menstruale asociate sau nu cu dureri de spate poate fi reprezentată de plasturii cu efect termic ce furnizează caldură terapeutică, calmând inflamația pelvină cronică. Este așadar o alternativă neinvazivă, întrucât plasturii se aplică pe lenjeria intimă, în zona dureroasă, oferind libertate completă de mișcare.

Conțin doar ingrediente naturale (carbune activ, pudră de fier, vermiculită, sare și apă), se încălzesc în contact cu aerul și pot fi purtați până la 12 ore. Sunt indicați pentru menstruație dureroasă (dismenoree), tulburări menstruale, dar și pentru menținerea funcției ovariene normale. Pot fi utilizați, cu rezultate bune și în cazul durerilor asociate cistitei (inflamația vezicii urinare).

Un absorbant existent și în România permite detectarea pierderilor de lichid amniotic la gravide (chiar si pierderi mici, de 0.1 ml. Este un test neinvaziv, sub forma unui absorbant (arată exact ca un tampon zilnic) ce poate fi purtat pe lenjerie, timp de 12 ore. Absorbantul-test își schimbă culoarea în albastru sau verde atunci când vine în contact cu lichidul amniotic și face diferențierea față de pierderile involuntare de urină cu o acuratețe de peste 97.06%.

Testele Veneris, plasturii Barza și Barza Amniotest se gasesc în farmacii, dar pot fi comandate și online de pe:

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Bătrâni ținuți timp de doi ani în condiții inumane, într-un „cămin” din centrul Craiovei, care funcționa ilegal

Next Post

În România a apărut o formă nouă de levotiroxină. Medicamentul poate fi prescris doar de medicul endocrinolog

Related Posts
Verified by MonsterInsights