În România a apărut o formă nouă de levotiroxină. Medicamentul poate fi prescris doar de medicul endocrinolog

În România a apărut o formă nouă de levotiroxină, soluția orală, formă care nu interferă cu administrarea de alimente și băuturi. Produsul poate fi utilizat la toate categoriile de vârstă, inclusiv la copii. Levotiroxina este un medicament pe care îl poate prescrie doar medicul endocrinolog. Tratamentul este ulterior urmărit de medicul de familie, pe baza unei scrisori medicale primite de la colegul endocrinolog.

Pacienții trebuie să știe că e posibil ca, în această perioadă, în funcție de forma de levotiroxină disponibilă la noi în țară, să fie nevoie să treacă la o altă formă de administrare față de ce au primit acum ca și medicație. Este important să discute cu medicul dacă au întrebări, să citească atent prospectul, să ia în considerare informațiile legate de locul unde trebuie ținut produsul și de alimentele care influențează absorbția acestuia.

În această perioadă este posibil ca mai multe persoane să ia medicamente împotriva depresiei sau sucralfat, cimetidină sau hidroxid de aluminiu pentru ulcer al stomacului, colestiramină pentru scăderea valorilor de colesterol, carbonat de calciu sau suplimente care conţin fier. Atenție sporită la produsele din soia, întrucât acestea pot duce la scăderea absorbţiei levotiroxinei.

Este foarte bine să spuneți medicului dacă luați medicamente pentru alte boli, ca să vă poată spune dacă sunt interacțiuni între ceea ce folosiți deja și levotiroxina. Lexotiroxina poate fi administrată dacă folosiți produsele menționate mai sus și altele, însă NU în același timp.

Este foarte important să nu vă adresați direct în farmacie pentru a cumpăra produse în această perioadă– chiar dacă e vorba doar de schimbarea între formulări, ci să apelați la medic. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Sfaturi pentru femeile aflate în izolare. Absorbant care permite detectarea pierderilor de lichid amniotic la gravide

Next Post

Mizerie și alimente expirate în trei centre de carantină din Craiova. Sănătatea oamenilor carantinați pusă în pericol

Related Posts
Verified by MonsterInsights