SCJU Craiova a primit donație un echipament de imunologie şi 3000 de teste

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a primit donație un echipament de imunologie şi 3000 de teste. Donația a fost făcută de Reloc SA, cea mai mare unitate de fabricare şi reparaţii de locomotive din România şi din întreaga Europă Centrală şi de Sud-Est, membru al Grampet Group. 

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca şi Graţian Călin, preşedintele Consiliului de Administraţie Reloc SA au înmânat aparatul de testare COVID-19 ce poate procesa până la 86 de teste pe oră, conducerii Spitalului Judeţean din Craiova. Prefectul Județului Dolj a mulțumit companiei RELOC pentru reacția promptă de a veni în sprijinul județului și a sistemului medical din Dolj, devenind un model de implicare și responsabilitate socială pentru întreg mediul de afaceri din județul Dolj. Președintele Consiliului de Administrație al RELOC SA, Grațian Călin, a reafirmat, cu această ocazie, că societatea pe care-o conduce va continua să rămână la fel de implicată în comunitatea locală.

Teodor Sas, managerul unităţii spitaliceşti a spus că acest aparat este foarte util, mai ales că pe lângă testarea COVID-19, va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale, cum ar fi tiroidă, fertilitate, fibroze hepatice, markeri cardiaci sau metabolism.

Acest aparat de ultimă generaţie produs în Shenzhen, China, este acreditat de Ministerul Sănătaţii din China, Shenzhen Lifotronic Technologies, firma producătoare, numărându-se printre cele mai mari firme de echipamente de testare, cercetare și dezvoltare a sistemelor imunologice de electrochemiluminiscenţă. Metoda de testare făcută prin Lifotronic eCL-8000 pentru COVID-19 este inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emis de autorităţile chineze, putând procesa până la 86 de teste/oră. Primul rezultatul este gata în 18 minute.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Gravidele din Dolj debusolate de haosul din sistem. Maternitatea Spitalului Filantropia, paralizată

Next Post

Lipsa kiturilor a redus numărul de teste COVID19 efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights