Gravidele din Dolj debusolate de haosul din sistem. Maternitatea Spitalului Filantropia, paralizată

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile multor gravide din Dolj. Maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia” Craiova din Valea Vlăicii a fost închisă pentru nașteri pentru că echipa medicală asigură activitatea medicală în Maternitatea amenajată în clădirea spitalului din Sărari, unde sunt duse pacientele suspecte sau confirmate cu coronavirus. Aceasta fiind situația, toate gravidele  care nu prezintă suspiciune de infecție cu noul coronavirus nasc, în această perioadă, la spitalele din județ sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu a anunțat că activitatea de la Maternitatea Spitalului Filantropia din Craiova a fost complet paralizată, chiar dacă inițial s-a insistat pe găsirea unor măsuri în privința continuării activității la sediul din Valea Vlăicii și părea că s-au găsit variante de lucru.

S-a ajuns la această situație, ca nici Maternitatea din Valea VlăIcii să nu poată primi gravide pentru intervenții chirurgicale, după ce s-a concluzionat că nu există personal medical care să asigure activitatea în ambele unități.

Clădirea din Sărari a fost numită spital suport COVID-19, aici a fost amenajată și o Maternitate. Ulterior, după ce lucrurile păreau că intră în normal, s-a constatat că personalul existent nu poate asigura activitatea în ambele clădiri.

„Eu nu am mai participat la acel comitet. Nu știu de ce s-a dorit, de la un punct, să nu mai particip. Am stabilit, după îndelungate discuții, ca nu tot Spitalul Filantropia să fie stabilit spital suport COVID-19, ci doar clădirea din Sărari. Am amenajat acolo secțiile, am creat și o maternitate, pentru ca în final să aflăm că degeaba am făcut acest lucru pentru că nu există personal suficient. Eu am comunicat din primă fază, DSP-ului Dolj, că nu poți alege un spital așa mare, unde vin foarte multe viitoare mămici pentru nașteri, pentru câteva cazuri. S-a paralizat activitatea de la Filantropia și nu pentru foarte multe cazuri. Se putea alege un alt spital suport Covid-19. Erau posibilități, dar aceasta a fost decizia DSP-ului. Nu pot să înțeleg, cum nu pot să înțeleg de ce nu se fac teste. De ce nu se fac aceste testări, mai ales dacă vorbim despre cadre medicale”, a menționat Mihail Genoiu.

Edilul nu știe în ce măsură se va rezolva această problemă și nici dacă Maternitatea din Valea Vlăcii va trece de la spitalizări de zi, urgențe sau monitorizări de sarcină și la intervenții chirurgicale.

Viitoarele mămici care nu prezintă suspiciune de infecție cu noul coronavirus nasc, în această perioadă, la spitalele din județ sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Mizerie și alimente expirate în trei centre de carantină din Craiova. Sănătatea oamenilor carantinați pusă în pericol

Next Post

SCJU Craiova a primit donație un echipament de imunologie şi 3000 de teste

Related Posts
Verified by MonsterInsights