Lipsa kiturilor a redus numărul de teste COVID19 efectuate la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babes Craiova există două echipamente utilizate pentru testarea SARS – COV 2, respectiv doua extractoare automate și două analizoare de detecție. Un echipament a fost pus în funcțiune în data de 16.04.2020. Capacitatea acestui echipament este de 150 teste/zi cu condiția utilizării extractorului automat. În prezent echipamentul este utilizat fără extractorul automat deoarece nu mai exista în stoc kituri de testare, explică reprezentanții DSP Dolj într-un comunicat. 
„Menționăm că se utilizează metoda de extracție manuală care pentru 24 probe durează între 7 și 8 ore. Ulterior se face detecția cu analizorul automat care dureaza 3 ore, astfel ca timpul total estimat este de 10 ore. Personalul lucrează în ture de 24 ore, într-o situatie ideala, rezultand ca se pot efectua doua etape de extracție, ceea ce duce la scăderea capacității de testare la 48 probe”, spun reprezentanții DSP Dolj. 

Concluzia este ca la această dată capacitatea de testare a acestui echipament a scăzut de la 150 teste/zi la 48 teste/zi.

„Al doilea echipament este un sistem portabil, complet automatizat de detectare a acidului nucleic utilizat doar în situații de urgență deoarece efectuează un test la o ora si maxim 24 teste/zi. Din datele deținute în ultima săptămână, capacitatea de testare a laboratorului este de 72 teste/zi și media numărului de teste efectuate este de 87 teste/zi”, adaugă reprezentanții DSP Dolj. 
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

SCJU Craiova a primit donație un echipament de imunologie şi 3000 de teste

Next Post

Clinicile Spitalului Filantropia din Sărari, Pediatrie (Parc) și Urgența desemnate suport COVID

Related Posts
Verified by MonsterInsights