Ambulatoriul Spitalului „Filantropia” va fi renovat și dotat cu aparatură de ultimă generație

Ambulatoriul Spitalului Municipal Filantropia Craiova urmează să fie reabilitat. Contractul de execuție pentru proiectul Reabilitare Corp C1 – Ambulatoriu Pavilion A, extindere cu lift exterior și amplasare rampa gunoi (colectare selectivă), la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a fost semnat de către Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, astăzi. În cel mai scurt timp vor începe și lucrările.

Spitalul Filantropia Craiova, cea mai veche unitate medicală din Craiova, împărțită pavilionar. Viitoarea clădire în care va funcționa ambulatoriul va fi complet renovată, se vor efectua lucrări de consolidare, se va înlocui tâmplăria existentă cu una eficientă energetic, se vor reface finisajele interioare și exterioare, instalațiile sanitare, termice și electrice. De asemenea, se vor monta centrale termice și de climatizare noi ce vor asigura confortul termic al pacienților dar și al personalului medical. În plus, se va monta un lift exterior nou pentru a facilita accesul în clădire al persoanelor cu dizabilități și al celor greu deplasabile.

„Iată că a venit vremea semnării primului contract de execuție a unor lucrări ce fac obiectul unei finanțări din fonduri Europene nerambursabile în cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Este vorba de reabilitarea, dotarea și modernizarea clădirii ambulatoriului Spitalului Filantropia. Pe lângă lucrările de renovare, proiectul presupune și dotarea cu aparatură și mobilier medical astfel încât, la finalul proiectului, să avem o clădire complet funcțională care să corespundă tuturor standardelor de calitate existente”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Clădirea ambulatorului va fi dotată cu instrumentar și aparatură de ultimă generație pentru următoarele specialități medicale: cardiologie, medicina muncii, ortopedie, obstetrică–ginecologie, planning familial, neurologie, psihiatrie, alergologie, stomatologie, oftalmologie, chirurgie, urologie, dermatologie, ORL.

Ambulatoriul va fi dotat cu:  ecografe ultraperformante în cabinetele de cardiologie, explorări funcționale, ginecologie și urologie unit dentar de ultimă generație pentru cabinetul de stomatologie un autorefractometru, un oftalmoscop, un tonometru non-contact cu pahimetru, un biomicroscop, un lensmetru automat, un tomograf în coerență optică și perimetru computerizat pentru cabinetul de oftalmologie, o cabină audiometrică, audiometru cu imprimantă audiolab V4, un stereomicroscop de examinare cu linie video și monitor și un sistem de videoendoscopie și fibroscopie FULL HD pentru cabinetul ORL un dermatoscop pentru cabinetul de dermatologie, un uretroscop pentru cabinetul de urologie.

Dotările de ultimă generație menționate mai sus pentru cabinetele de oftalmologie, ORL, dermatologie și urologie nu se mai regăsesc în unitățile sanitare publice din Municipiul Craiova.

Saloanele și cabinetele medicale din clădire vor fi dotate cu mobilier medical, instalații de dezinfecție a aerului, echipamente IT și birotică. Se vor achiziționa și mașini de curățenie performante pentru igienizarea și dezinfectarea saloanelor și cabinetelor medicale.

Valoarea contractului semnat astăzi este de 3.459.066,90 lei + TVA, iar lucrările vor fi executate de către societatea Romprest SRL din Craiova. Durata lucrărilor este de 15 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cum poți avea un somn odihnitor în timpul pandemiei

Next Post

Poartă dezinfectantă montată la spitalul MaDonna Maria. Protecție și siguranță, pentru mămici și bebeluși

Related Posts
Verified by MonsterInsights