Cadre medicale confirmate cu COVID-19, neraportate de autorități încă

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung au fost confirmate cu coronavirus. Printre ele și liderul Sanitas Câmpulung, Gabriel Eana, care a fost confirmat joi, 9 aprilie. Cu toate acestea, în ultima raportare făcută de autorități, în județul Argeș nu apare raportat oficial nici un cadru medical infectat cu COVID-19. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

Joi, pe 9 aprilie, Gabriel Eana, asistent medical la Spitalul Municipal Câmpulung a fost confirmat cu coronavirus și dus la Spitalul din Mioveni, pentru a sta în carantină și a primi tratament. Alături de el au mai fost confirmate și duse pentru tratament la unitatea medicală din Mioveni alte 12 cadre medicale. Cu toate acestea, pe ultima raportare dată de autorități, nu este raportat nici un cadru medical infectat cu COVID-19, în județul Argeș. 

„Nu știu nimic de raportare. Am stat câteva zile în izolare și nu știu ce s-a mai întâmplat, dar cazuri sunt. Sunt colegi care se află în tratament alături de mine. Joi am ajuns în carantină în spitalul din Mioveni. Am plecați toți 12 în aceeași zi, toți confirmați cu coronavirus. Nu știm exact de unde ne-am infectat, există niște suspiciuni, noi am cerut să se analizeze toți pacienții internați pe etajul trei pentru că se pare că acolo ar fi fost un focar”, a spus Gabriel Eana.

Aceasta este ultima informare de presă cu privire la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus în rândul cadrelor medicale: 

„Un număr de 812 cadre medicale sunt infectate în România cu noul coronavirus, conform raportărilor primite de către Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu. Menționăm că această ultimă raportare datează de vineri, 10 aprilie 2020.

Alba total 18
Arad total 44
București total 103
Bacău total 5
Bihor total 2
Bistrița-Năsăud total 5
Brăila total 1
Botoșani total 9
Cluj total 10
Caraș-Severin total 1
Constanța total 1
Covasna total 9
Dâmbovița total 3
Dolj total 1
Galați total 34
Giurgiu total 5
Hunedoara total 35
Ilfov total 2
Ialomița total 1
Iași total 13
Mehedinți total 1
Neamț total 34
Prahova total 1
Sibiu total 11
Satu Mare total 1
Suceava total 429
Timiș total 24
Teleorman total 1
Vâlcea total 1
Vrancea total 7”

Presa locală, dar și națională a informat prin mai multe articole situația cadrelor medicale de la Spitalul din Câmpulung. 

„Nu înțeleg de ce nu s-a raportat nici un caz, s-a știut, presa locală a știut. Nu am beneficiat de echipamente de înaltă protecție, dar este greu să te protejezi neștiind ce tratezi. Acum sunt echipamente  pentru că este Spitalul Municipal Câmpulung tratează acum pacienți cu COVID-19, cu diferite comorbidități”, explică asistentul medical. 

O parte din cadrele medicale care se află în carantină la Spitalul din Mioveni sunt dependente de oxigen, dar încă nu a fost nevoie să fie duse în secția ATI. 

Sursă foto: gettyimages

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

S-a născut primul bebeluș în Maternitatea suport Covid, de la „Filantropia” Craiova

Next Post

Gloria Residence: apartamente de vis, calitate unică, prețuri avantajoase

Related Posts
Verified by MonsterInsights