S-a născut primul bebeluș în Maternitatea suport Covid, de la „Filantropia” Craiova

Primul nou-născut a văzut lumina zilei în Maternitatea Suport amenajată la Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova, în locația din Sărari. Mama copilului vine din carantină, iar în acest moment medicii așteaptă rezultatul testului pentru infecția cu COVID-19, atât pentru ea, cât și pentru copil. Maternitatea suport este pregătită în acest moment să primească și să îngrijească gravidele, în condiții de siguranță. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDLĂ

 

 

După multe eforturi de organizare făcute de personalul medical al Spitalului „Filantropia” Craiova și al autorităților locale, Maternitatea suport COVID-19 amenajată în spațiile spitalului, de pe strada Sărari funcționează în condiții de siguranță pentru mame, bebeluși și cadrele medicale. În noaptea de dinaintea Floriilor a venit pe lume primul copil aici, prin operație cezariană, în blocul operator amenajat de la zero. Nașterea a avut loc în condiții de siguranță atât pentru pacientă cât și pentru personalul medical. 

„Au fost zile și nopți de eforturi ale întregului personal al spitalului, cu susținerea Primăriei Craiova, zile și nopți de amenajări și dotări, de gândit și de transpus în realitate posibile circuite și spații de decontaminare, de simulări și exerciții ca fiecare medic și fiecare asistent să știe ce, cum și când sa facă. Puțini au fost convinși că este posibil, cei mai mulți au sperat că așa va fi, unii au proferat eșecul, nimeni nu a avut o experiență anterioară într-un scenariu pandemic, dar am învățat și învățăm în continuare.  Singura soluție pentru a crea o structură funcțională de tip Maternitate suport, într-un timp atât de redus, nu putea fi alta decât locația din Sărari a Spitalului Municipal „Filantropia” Craiova, singura construcție cu scop și facilități medicale realizată în ultimii ani în Craiova (să nu uităm, finalizată în 2016 pe un ”schelet” părăsit de toată lumea) și una dintre puținele din țară construite după 1989.  Personalul medical care și-a făcut datoria: mămica și copilul sunt bine, așteptam rezultatele testelor de laborator”, a postat conf.univ. dr. Radu Lucrețiu, medic primar igienă la Spitalul „Filantropia” Craiova pe pagina sa de Facebook. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Spitalul MaDonna Maria, cel mai steril și sigur mediu, pentru mămici și bebeluși 

Next Post

Cadre medicale confirmate cu COVID-19, neraportate de autorități încă

Related Posts
Verified by MonsterInsights