SCJU Craiova are pregătite 90 de paturi pentru pacienții cu coronavirus

Spitalul Județean de Urgență Craiova are amenajat un etaj, cu 90 de paturi, pentru pacienții cu coronavirus. Este vorba de etajul patru al celui mai mare spital din Oltenia. Spațiul va putea fi folosit dacă numărul cazurilor de coronavirus crește.  Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a făcut astăzi o vizită de lucru la SCJU Craiova. 

„Pacienții nu se internează prin UPU. Din Centrul de Cardiologie (n.r. unde se face triajul). Dacă se decide internarea pacientul este urcat în Salvare, se ocolește spitalui și avem o altă intrare separată pentru pacienții cu COVID-19. Se ia liftul care este folosit numai pentru ei și de aici este circuit către Terapie Intensivă sau către blocul operator. Dacă medicii decid să scoată pacientul din ATI și are nevoie de internare, va fi internat pe această aripă care este pregătită pentru așa ceva”, a spus dr. Bogdan Fănuță, directorul medical SCJU Craiova. 

De ieri, la Spitalul Județean de Urgență Craiova a fost pusă în funcțiune o linie formată din trei sisteme Real Time PCR, pentru prelucrarea probelor SARS-COV-2. Reprezentanții unității medicale au notificat în acest sens Direcția de Sănătate Publică Dolj că pot fi prelucrate zilnic între 150 și 200 de probe.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Ce trebui să știe bolnavii de inimă despre COVID19 și cum se pot proteja-Dr. Mihaela Terheci, medic specialist cardiolog

Next Post

Sala Polivalentă din Craiova va fi transformată în spital de campanie, la nevoie

Related Posts
Verified by MonsterInsights