Știri

Student antreprenor, student responsabil

Un student al Facultăţii de Horticultură (Universitatea din Craiova) a dezvoltat un program de reciclare a dozelor de aluminiu în Craiova. Cu ajutorul Asociaţiei Alucro, singurul ONG din ţară ce se ocupă exclusiv cu reciclarea dozelor din aluminiu şi deţinătoare a licenţei Every Can Counts, Mihai Duca a amplasat opt recipiente din carton pentru colectarea selectivă a ambalajelor de băuturi.

Dozele pot fi depuse în recipientele de colectare amplasate în următoarele locaţii: Clădirea centrală a Universităţii din Craiova (Str. A.I. Cuza), căminele studenţești 1, 2, 3 (Campus Agronomie), Facultatea de Agronomie (lângă sala 119, parter) sau la Facultatea de Chimie (Str. Calea Bucureşti). 

„Aluminiul este materialul cel mai uşor de reciclat, economisindu-se 95% din energia totală pentru fabricarea unei noi doze. Sunt convins că avem forța necesară pentru a fi cetățeni motivați, promovând astfel mesajul responsabilității sociale. Mulțumesc Universității din Craiova şi Facultății de Horticultură pentru susținerea acordată!” spune tânărul antreprenor.

Campania de colectare a dozelor de aluminiu se desfăşoară în perioada octombrie 2019 – mai 2020. Proiectul este realizat în cadrul programului „Granturile GreenMania”, derulat de Every Can Counts Romania.

Articole recente

Universitatea din Craiova, membră în consorţiul european UNIVERS

Predila Ana Maria

Seară de muzică la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Predila Ana Maria

Examen spectacol susținut de studenții de la Teatru

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.