Echipa de medici craioveni care a adus în România primul aparat care face ecografii cardiace 4D – Centrul Medical Speranța

De mai bine de doi ani o echipă de medici tineri și bine pregătiți au pus pe picioare o clinică medicală privată unde oamenii găsesc servicii medicale moderne, precise, adaptate pentru prevenirea și controlul bolilor, mai ales a celor cardiologice. Sunt tineri, vin cu o viziune nouă și pun pe primul loc respectul față de pacient.
Din dorința de a oferi și oltenilor șansa la cele mai bune investigații medicale, care există la ora actuală în lume, echipa Centrului Medical Speranța a adus în România și Craiova primul aparat care face ecografii cardiace 4D neinvazive. Au reușit pentru că sunt pasionați și își doresc să facă medicină de performanță. Sunt profesioniști craioveni care au înțeles că nu mai e loc de „lasă că merge și așa” și fac tot ce ține de ei să ofere ceea ce este mai de preț pentru un pacient: speranța că totul va fi bine!

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Medicii devin puternici și divini atunci când reușesc să redea SPERANȚA bolnavilor care se află în fața lor și  își doresc  să simtă încredere și acel „o să fie bine”, spus de vocea vindecătoare a unui medic. La Centrul Medical Speranța o echipă de medici tineri deschid ușa pacienților cu sufletul și cu zâmbete. De cum pășești vezi în jurul tău culoare, mult verde, care parcă te face să îți dorești să revii la viața trăită frumos, indiferent ce te apasă. E tot o clinică, dar nu simți asta pentru că nimic din jurul tău nu îți amintește de mirosul sau imaginile sumbre din spital. Este un mediu prietenos mai ales pentru copiii care au nevoie de medici.

„Ne-am dorit foarte mult ca micuții pacienți să nu simtă că vin la medic”

Fiind și părinți, fondatorii Centrului Medical Speranța, și-au dorit să organizeze un loc în care copiii să nu se teamă să vină la medic, pentru un control banal sau atunci când au o problemă de sănătate și sunt speriați de durere.

„Ne-am dorit foarte mult ca micuții pacienți să nu simtă că vin la medic, să nu se sperie, să fie întâmpinați cu zâmbete, cu jucării, să fie consultați în cabinete medicale vesel colorate. Am reușit să facem acest lucru și toți  copiii și părinții sunt încântați”, spune dr. Liliana Popa, managerul Centrului Medical Speranța.

Pe lângă mediul prietenos, jucării și multă culoare, părinții aleg să vină la Centrul Medical Speranța pentru medicul pediatru extraordinar care lucrează aici, un medic apreciat în toată țara, dar și dincolo de granițe pentru experiența profesională și modul în care înțelege să practice medicina, să fie alături de micuții săi pacienți și de părinții lor. Este vorba de dr. Radu Diaconu, un medic pediatru cu suflet mare, care niciodată nu obosește din a trata fiecare mic pacient cu cea mai mare grijă.

„Am ținut ca medicii să fie corecți și cinstiți față de pacienții lor și să le prescrie cele mai bune tratamente și investigații, însoțite de o vorbă bună”

Totodată, la Centrul Medical Speranța pacienții pot apela și la dr. Loredana Șelaru, un medic care iubește să îi facă bine pe micuții săi pacienți. Știe cât de greu este de suportat pentru părinți fiecare moment în care copilul lor este bolnav și de aceea are un program flexibil și prompt. Își dorește să fie lângă cei mici atunci când au cea mai mare nevoie de un sfat sau tratament medical și nu obosește niciodată să fie medicul la care părinții pot apela cu încredere.

„Ne-am dorit foarte mult ca aici oamenii să poată să vină cu încredere, să poată să vorbească deschis cu medicii, să nu plece din clinică până nu au aflat răspuns la toate întrebările. Am ținut ca medicii să fie corecți și cinstiți față de pacienții lor și să le prescrie cele mai bune tratamente și investigații, însoțite mereu și de o vorbă bună. Sunt foarte mulți pacienți care la final ne spun: «îmi place că sunteți o persoană deschisă, că îmi spuneți direct tot ce trebuie să știu»”, spune dr. Radu Popa.

Centrul medical Speranța oferă consultații, investigații și tratament pentru mai multe specializări medicale: cardiologie, pneumologie, pediatrie, endocrinologie.

Cardiologia este poate cel mai solicitat cabinet medical. Și nu e de mirare atât timp cât 60% dintre români mor prin boli cardiovasculare, faţă de 19% care mor prin cancer.

În România, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii, cu circa 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, adică de trei ori mai mult decât decesele provocate de cancer. În plus, mortalitatea prin boli cardiovasculare este principala cauză pentru care speranţa de viaţă în România este cu circa zece ani mai redusă decât în Uniunea Europeană. Nevoie de servicii medicale de calitate este foarte mare.

„Am adus în România și Craiova ecocardiografia 4D, care reprezintă cea mai avansată ecocardiografie la momentul actual”

De aceea, echipa Centrului Medical Speranța pune foarte mare accent pe prevenția și diagnosticul corect și la timp al bolilor cardiovasculare. Au investit mult în aparatura medicală și pregătirea profesională a medicilor.

„Aici am investit cu siguranță cel mai mult și nu mă refer doar la bani,  ci și la investiția sufletească, umană, pentru că ne-am dorit cu adevărat să le oferim oamenilor cele mai bune condiții pentru prevenția, depistarea și tratarea bolilor inimii. Am dotat centrul cu aparatură de ultimă generație, care de multe ori a făcut diferența între viață și moarte. Am adus în România și Craiova ecocardiografia 4D, care reprezintă cea mai avansată ecocardiografie la momentul actual. Am fost primii în țară care am luat 4D de la General Electric”, spune Radu Popa, medic cardiolog.

Dr. Radu Popa medici cardiolog la Centrul Medical Speranța lucrează după ultimele protocoale ecografice recomandate de Societatea Europeană de Imagistică şi Ultrasonografie. Pasionat de ceea ce face și dornic să ofere pacienților săi cele mai precise, moderne, rapide și sigure investigații medicale a adus în centrul medical Speranța – ecocardiografia 4D, cu ajutorul căreia a reușit de multe ori să redea speranța la viață unor pacienți cărora nu li se mai dăduse nici o șansă în altă parte.

„Un bun exemplu este cel al unui pacient căruia i se spusese de un alt medic că nu mai poate suporta o intervenție, pentru că fracția de ejecție era redusă, dar a aflat în clinica noastră, cu ajutorul ecocardiografiei 4D că se afla la moment bun pentru o intervenție chirurgicală și a fost salvat. Au mai fost situații ale unor pacienți tineri, care fumau și păreau a nu avea afectată inima, dar la investigațiile făcute pe 4D am văzut modificări care impuneau schimbarea stilului de viață, renunțarea la fumat și chiar folosirea unor metode invazive, aceștia prezentând risc de infarct”, explică dr. Radu Popa, medic cardiolog Centrul Medical Speranța.

Ecocardiografia se poate face și copiilor începând cu vârsta de 3 ani, dar și femeilor însărcinate, pentru că nu iradiază.  La ora actuală ecografia este principala metodă de screening în medicină, datorită avantajelor pe care le oferă: rapiditatea obținerii unui diagnostic pozitiv sau de excludere, lipsa de nocivitate, posibilitatea de repetare, practic nelimitată că număr de examinări și timp, obținerea de planuri multiple și diferite de examinare ale aceluiași organ, preț de cost și întreținere redus.

Ecocardiografia 4D este cea mai importantă investigație pentru pentru prevenția bolilor inimii

În comparația cu ecocardiografia 2D, aceasta ajută medicul să vadă orice mică modificare și să ia la timp măsurile care se impun pentru a preveni evoluția bolii sau a recomanda la timp intervenții chirurgicale salvatoare de vieți.

La Centrul Medical Speranța te poți adresa și pentru second opinion

La Centrul Medical Speranța pacienții se pot adresa medicilor și pentru second opinion (a doua opinie). În Occident și medicii și pacienții înțeleg cât de important este, mai ales în cazurile grele și grave, o a doua opinie a unui medic avizat, care dispune și de cea mai bună tehnică medicală. Niciodată nu strică o a doua opinie, mai ales dacă vorbim de boli grave sau de intervenții chirurgicale, iar la Centrul Medical Speranța medicii sunt pregătiți să ofere expertiză medicală avizată.

În România nu există un program național de prevenție pentru bolile inimii, modalitate prin care țările vestice au redus mortalitatea cauzată de aceste afecțiuni. Măsura pe care o poate lua fiecare dintre noi este să meargă periodic la medicul cardiolog pentru un consult de prevenție, doar în acest fel pot fi prevenite tragediile, pe care toți le vedem și trăim în jurul nostru, decese la vârste tinere, neașteptate, din cauza unor afecțiuni al inimii nedescoperite și netratate la timp.

„Este important să mergem la medic chiar și atunci când nu ne doare nimic, cu ajutorul ecocardiografiei 4D se pot descoperi și ele mai mici probleme ale inimii”

Bolile de inimă sunt de regulă ereditare, astfel că dacă vreunul dintre părinți sau frați a suferit vreun atac de cord înainte de vârsta de 55 de ani, riscul la o persoană este de zece ori mai mare decât cel al persoanelor provenite din familii fără probleme cardiace. De aceea, medicii cardiologi de la Centrul medical Speranța, dr. Radu Popa și dr. Adrian Coandă, recomandă tuturor celor are au antecedente în familie să facă un consult  cardiologic de prevenție. Acum, priceperea medicului cardiolog, dublată de aparatura de ultimă generație pot face diferența între viață și moarte.

„Este foarte important de știut că printre factorii majori despre care se cunoaște că măresc riscul bolilor de inimă se numără dieta bogată în grăsimi, mai ales acum în perioada sărbătorilor de iarnă, colesterolul mărit, fumatul, obezitatea, diabetul. Atât la femei, cât și la bărbați, riscul bolilor de inimă crește repede odată cu înaintarea în vârstă. De aceea, este important să mergem la medic chiar și atunci când nu ne doare nimic. Cu ajutorul ecocardiografiei 4D se pot descoperi și cele mai mici probleme ale inimii și putem indica cel mai bun tratament pentru evitarea complicațiilor”, explică dr. Radu Popa, medic cardiolog.

Centrul Medical Speranța este un loc unde medicina este practicată în primul rând din respect față de pacient, cu profesionalism și empatie față de suferința oamenilor. Cel mai de preț cadou pe care vi-l puteți face în orice moment al anului este să aveți grijă de sănătatea voastră, să mergeți la un control de prevenție, să depistați și tratați la timp orice afecțiune, pentru că numai astfel puteți avea mereu SPERANȚA unui viitor mai bun!

Adresa Centrul Medical Speranța:

Strada Infratirii Nr.16, Craiova, zona McDonalds, Craiova, Dolj
Contact:

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

O noapte magică petrecută la Before&After School bilingv. Educație, bucurie, răsplată

Next Post

Sărbătorile de iarnă prin ochii elevilor și profesorilor școlii Terraveda (VIDEO)

Related Posts
Verified by MonsterInsights