Educatie Educatie civica

Halloween. „Trick” și doi frați pătați

E frig. Soarele pare că sângerează. E 31 noiembrie. Casele sunt pline de bomboane în formă de cranii, dovleci, lilieci, viermi. La ferestre se vede câte un dovleac în care pâlpăie o lumânare. E de poveste. Dar nu orice poveste, ci una de groază. Halloween. 

Sărbătorim orice, chiar și ziua morților. E „trick” spune un copil ce tocmai a postat un video de la serbarea pe care a organizat-o alături de colegii din clasă, la școală. E mândru de costumul său. E un mic drăcușor. Culoarea roșie de Tempera îi curge de la buze în jos. Ochii îi are marcați de cercuri negre. Când cască gura i se văd doi dinți lungi, ca doi colți de lup, ce par să muște fără milă. E horror și e fericit. E așa cum a văzut în filmele de groază. Acum trăiește pe pielea lui o secvență din film și adrenalina îl face să fie agitat și să alerge dintr-un colț în altul. Se filmează și e fericit.

La un moment dat fratele său mai mic, costumat la fel, vine în alergare, îl doboară și îl mușcă cu putere de obrazul drept. Începe să plângă. „Ce, nu așa e de Halloween?”, îl întreabă pe fratele ce tocmai îi lăsase un semn adânc pe obraz. Îl doare tare. Plange. Și își dă seama că Halloween nu este atât de frumos. E horror. Iar fratele mai mic se transformă în vampir. Nu e sărbătoare. 

sursa foto: gettyimages.com

Articole recente

Cum te pregătești pentru implantul dentar

Predila Ana Maria

Dantură nouă. Cine poate beneficia de implant dentar

Predila Ana Maria

Medicii de la spitalul din Buhuși fac educație medicală în școli

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.