Sănătate Știri din sănătate

SCJU Craiova are din nou căldură. Schimbătoarele vechi de 10 ani au fost înlocuite

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova a rezolvat problema legată de lipsa căldurii.
Astăzi a fost finalizată montarea tuturor schimbătoarelor de căldură care erau defecte, iar bolnavii nu mai sunt nevoiți să stea în frig sau să apeleze la aeroterme și calorifere electrice. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Schimbătoarele de căldură nu mai fuseseră înlocuite de mai bine de 10 ani, ceea ce a făcut ca în ultimele ierni bolnavii să se plângă de frigul din saloane. Rezolvarea acestei probleme a presupus parcurgerea unui proces anevoios de licitații.

La începutul lunii februarie 2019 biroul tehnic a făcut referat către conducerea spitalului, prin care anunța problema. De atunci, au început demersurile: solicitare de ofertă de preț, hotărâre pentru aprobarea bugetului necesar de către Consiliul Județean Dolj, pentru achiziționarea schimbătoarelor și demararea licitației.

La începutul lunii iulie 2019 au început demersurile, în vederea întocmirii documentației de atribuire, iar pe data de 8 iulie 2019 a fost făcut anunțul în sistemul de licitații publice (SICAP). În 10 septembrie a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, care conform caietului de sarcini a avut la dispoziție 90 de zile, pentru livrarea și montarea schimbătoarelor de căldură.

„Am făcut tot ce trebuia, astfel încât această problemă să fie rezolvată cât mai repede”

De miercuri, 20 noiembrie, reprezentanții firmei care a câștigat licitația au lucrat la montarea schimbătoarelor de căldură, în fiecare zi, până la ora 22:00.

„Am făcut tot ce trebuia, astfel încât această problemă să fie rezolvată cât mai repede. M-am implicat în mod direct și am insistat ca procedura să fie derulată rapid. Din păcate, sistemul de licitații publice este unul greoi. Încă de anul trecut am făcut tot ce ținea de conducerea spitalului. Există acte doveditoare în acest sens. Nimeni nu a stat degeaba și nici nu se poate vorbi de dezinteres. Reprezentanții firmei care a câștigat licitația au muncit până seara târziu, pentru că am insistat să rezolvăm problema și le mulțumesc că au înțeles și colaborat foarte bine”, a declarat dr. Eugen Georgescu, managerul SCJU Craiova.

Articole recente

Maternitatea Spitalului Filantropia se deschide de mâine

Predila Ana Maria

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

Predila Ana Maria

Spitalul „Filantropia” Craiova se redeschide în câteva zile: „Sper să fie redeschis la începutul săptămânii viitoare, cel târziu”

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.