Povestea singurului spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării, acreditat de MS și ANMCS

Prima maternitate privată din Oltenia înființată în anul 2011, în Craiova. Singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). MaDonna Maria este unitatea medicală, care a ridicat standardele de îngrijire a mămicilor și bebelușilor din Oltenia. Un model de reușită în sistemul medical. Dovada că prin multă muncă și grijă față de pacient SE POATE și în România și în Craiova, să oferim pacientului cele mai bune condiții de îngrijire. Inovație. Aparatură de ultimă generație. Profesioniști. Echipă multidisciplinară. Compartimente ATI atestate de Ministerul Sănătății. Medicină practicată cu pasiune. Mai presus de toate: siguranța mamelor și bebelușilor.  

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

MaDonna Maria este locul unde în ultimii opt ani mii de copii au văzut lumina zilei pentru prima dată, unde multe familii au lăcrimat de fericire și au simțit adevărata împlinire când medicii le-au pus copilul în brațe. Este spitalul unde unde mii de femei au găsit profesioniștii, care le-au ajutat să se bucure cu adevărat de cel mai frumos moment din viața lor, să scape de griji, emoții, să se simtă în siguranță și atent îngrijite.

În opt ani de existență, spitalul MaDonna Maria și-a câștigat locul I pe piața serviciilor medicale din S-V Olteniei și încrederea pacientelor, prin munca depusă zi de zi de o echipă de oameni care iubesc ce fac și care nu obosesc niciodată să inoveze, să învețe, să se autodepășească.

Maternitatea MaDonna Maria a devenit spital încă din anul 2013. Un statut obținut prin Ordin de Ministru, în urma unor verificări riguroase.

„Am reușit toate acestea în ani de muncă. Am reușit prin faptul că ne comportăm ca o echipă, facem investiții în fiecare an în aparatură, inovație. Există o mare strictețe legată sterilizare și de menținerea  unui mediu de lucru optim. În spitalul MaDonna Maria niciodată nu au fost găsite infecții nosocomiale. Pacientele știu că pot să vină aici cu toată încrederea”, spune Alexandra Preda, manager MaDonna Maria.

Promotorul activității medicale de la MaDonna și omul care a dat viață acestui spital care scrie istorie în medicina din S-V Olteniei este dr. Leontina Șurtea, director medical, medic primar, doctor în științe medicale, Diplomat al Facultății de Medicină și Farmacie din Elveția, Geneva. Dr. Leontina Șurtea vorbește cu dragoste despre tot ce se întâmplă la MaDonna Maria și spune că toate acreditările și recunoașterile obținute de acest spital atestă calitatea serviciilor medicale și grijă față de mame și bebeluși. Și-a dorit să le ofere femeilor din Oltenia un loc unde să nu se teamă de nimic, să se bucure de cel mai frumos moment din viața lor și a reușit.

„A acredita un spital nu înseamnă numai să aduni niște hârtii, pe care să le pui într-un dosar. Fiecare nivel de acreditare înseamnă servicii de calitate și mai ales siguranța actului medical. Echipa MaDonna Maria este interesată ca pacientele să se simtă bine, să vină cu drag la controalele periodice, să nu fie stresate, pentru că stresul se poate transmite și bebelușilor, chiar înainte de a se naște”explică Leontina Șurtea, director medical MaDonna Maria.

De curând, calitatea serviciilor medicale oferite de acest spital și investițiile făcute în echipamentele medicale au dus la clasificarea compartimentelor ATI de către Comisia de Specialitate a Ministerului Sănătății. O clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor care aleg să își aducă pe lume copiii aici. Compartimentele de terapie intensivă și anestezie atât pentru adulți, cât și pentru nou-născuți au fost promovate la un nivel superior de către Comisia Națională de Anestezie și Terapie Intensivă. Este o clasificare ce atestă complexitatea activității medicale desfășurate și siguranța pacientelor, care aleg să își aducă pe lume copiii aici.

Medici cu pregătire internațională și supraspecializare în medicina materno-fetală

Medicii MaDonna Maria nu obosesc niciodată să învețe lucruri noi, să aducă în spital cele mai noi tehnici medicale, din grija față de paciente și respectul pentru meseria aleasă. Doi dintre medicii MaDonna Maria au supraspecializare în medicina materno-fetală. Știți ce este medicina materno-fetală? O supraspecializare pe care doar medicii cei mai dedicați o obțin și care le atestă capacitățile incontestabile de a gestiona cazurile delicate. Toate cele trei morfologii fetale din timpul sarcinii trebuie să fie efectuate de un medic cu supraspecializare și experientă în medicina materno-fetală.

„Medicina materno-fetală ne aliniază pe noi, ca țară, la cerințele comunității europene și ne conferă dreptul de a face anumite intervenții și investigații. Această supraspecializare trebuie să fie dublată de o dotare cu aparatură corespunzătoare. Am depășit etapa în care medicul cu mâinile goale trebuia să facă minuni. Acum avem nevoie de aparatură de specialitate, care să ne ajute să oferim servicii medicale de calitate. La MaDonna Maria avem aparate performante, care ne ajută să oferim date precise, diagnostic corect mamelor și bebelușilor, pe care îi examinăm. Este foarte important, totodată, ca personalul care lucrează cu aceste aparate să fie foarte bine instruit”, explică dr. Leontina Surte, director medical.

Singurul ecograf 5D din Sud-Vestul țării

MaDonna Maria este și singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-vestul țării unde femeile pot să beneficieze de ecografie 5D. Și premierele nu se opresc aici! Este și singurul spital din sud-vestul țării unde gravidele pot să beneficieze de cel mai bun tip de anestezie numit TERAPIA DURERII, adică o anestezie superioară ce asigura lipsa durerii timp de aproximativ 24 de ore.  

Terapia durerii și inhalosedarea, cele mai noi metode care ajută femeile în timpul nașterii, se găsesc numai la MaDonna Maria

Tot aici viitoarele mămici pot naște, în siguranță, cu ajutorul celei mai noi tehnici pentru nașterea naturală – INHALOSEDAREA.

„Terapia durerii este o tehnică pe care spitalul MaDonna Maria a implementat-o în urmă cu cinci ani și care are rezultate foarte bune. Inhalosedarea, adică folosirea gazului pentru ușurarea travaliului, este un alt lucru extraordinar, care le ajută foarte mult pe graviduțe. Vorbim de un gaz magnific, pentru că nu traversează în nici un sens bariera placentară, este metabolizat strict la nivel pulmonar la mamă, jumătate oxigen, jumătate protoxid. Le dăm mamelor o stare de bine și lucrurile merg mult mai ușor” susține Alexandra Preda, managerul spitalului.

La MaDonna Maria nu fost niciodată infecții nosocomiale

În toți cei opt ani de la deschidere, procentajul de transfer de la Spitalul MaDonna Maria către oricare altă instituție spitalicească a fost sub 0,01%. Mai mult decât atât, aici nu fost depistate niciodată infecții nosocomiale.

În spatele acestor rezultate stau ore de muncă, atenție, investiție. Nici un detaliu nu este trecut cu vederea, iar exigența managerială este maximă.

„Punem pe primul loc siguranța actului medical. Am reușit de 8 ani și în fiecare momente luptăm ca actul medical să fie de calitate, să corespundă ghidurilor clinice elaborate de comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și rezultatele să fie în continuare foarte multe”, spune dr. Leontina Surtea, director medical al spitalului.

„Pe parcursul celor 9 luni nu am simțit că am venit la spital, m-am simțit ca într-o familie”

Când medicina este practicată din suflet și pacientul simte, iar relația medic-pacient devine una prietenească, complianța la tratament și confortul cresc. Femeile au nevoie pe timpul sarcinii de grijă, atenție, înțelegere. Carla Poulsen a găsit la MaDonna Maria tot suportul de care avea nevoie.

„În momentul în care rămâi însărcinată apar o mulțime de gânduri și emoții contradictorii, care sunt greu de evitat. De aceea, am ales ca din punct de vedere emoțional să mă simt în siguranță. Acesta a fost criteriul după care am ales MaDonna Maria. Pe parcursul celor 9 luni nu am simțit că am venit la spital, m-am simțit ca într-o familie. Așa am reușit să mă bucur de întreaga perioadă a sarcinii, pentru că nu am mai avut emoții, știam că medicii și asistenții se ocupă de tot ce am nevoie foarte bine și mie nu mi-a rămas decât să mă bucur de moment”, spune Carla Poulsen, o mămică fericită, care și-a adus fetița pe lume în urmă cu doar câteva luni.

Cameră și Baie proprie. Mâncare asigurată.Curățenie

Condițiile hoteliere. Atenția medicilor și asistentelor. Curățenia. Camera proprie. Toate acestea au făcut ca primele zile petrecute de Carla alături de fetița să fie cele mai frumoase și să se bucure din plin.

„Am ales un pachet prin care și soțul meu a putut să fie alături de noi. Am fost într-o rezervă doar noi trei. Ne-am putut bucura de copilul nostru, ne-am putut odihni. Am avut baie proprie, mâncare prin catering, curățenie, totul asigurat, asistente mereu atente. În acest fel tot ce ne-a rămas a fost să ne bucurăm de întâlnirea cu copilul nostru”, mărturisește Carla Poulsen.

Pacientele sunt sprijinite și tratate cu empatie

Carla spune că ceea ce a ajutat-o cel mai mult a fost modul în care medicul a comunicat cu ea și a susținut-o.

„Medicul Oleg Gherghișan își tratează pacientele cu empatie și căldură. Nu simți că mergi la un medic, simți că stai de vorbă cu un prieten și asta este esențial pentru o viitoare mamă”, spune mămica.

Oleg Gherghișan este șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie și un om pasionat de ceea ce face. Mereu mai merge la o supraspecializare pentru a le oferi pacientelor sale cele mai bune servicii medicale. Este alături de echipa MaDonna Maria încă de la deschidere. Acum, mulți dintre bebelușii pe care i-a ajutat să vină pe lume sunt deja la școală. Se simte împlinit și spune că a fost cea mai bună decizie profesională să aleagă MaDonna Maria.

„Condițiile de lucru sunt excelente, aprovizionarea cu aparatură și medicamente este constantă, avem cu ce să lucrăm în cele mai bune condiții. Echipa medicală este una închegată, performantă, suntem compatibil și reușim să trecem mereu și peste provocările medicale pe care le întâlnim”, declară medicul.

Compartimentul de Neonatologie: aparatură performantă, medici profesioniști

Compartimentul de Neonatologie al Spitalului MaDonna Maria este dotat cu toată aparatura necesară pentru îngrijirea micuților. Aici lucrează medici cu experiență, care urmăresc bebelușii și au grijă ca mamele să se acomodeze cât mai bine cu noile responsabilități.

„Dispunem de toate echipamentele necesare supravegherii în condiții optime a unui nou-născut la termen, dar și prematur. Condițiile de igienă, asepsie, antisepsie sunt la superlativ. Nu au fost niciodată probleme sau infecții nosocomiale. Împreună cu asistentele și medicii ginecologi încercăm să fim cât mai aproape de paciente, să le îndrumăm și după momentul nașterii: alăptare, băiță”, spune Oana Hortopan, medic primar neonatolog și pediatru.

Grija pentru mamă și bebeluș continuă și după părăsirea spitalului

După naștere copilul beneficiază de toată atenția și toate investigațiile care se impun.

„Interesul nostru este ca bebelușul să se acomodeze extrauterin foarte bine și să plece din spital sănătos. Pentru acest lucru facem consulturi interdisciplinare, un set amplu de analize, de la banala hemoleucogramă, la screeningul bolilor rare, genetice”, spune Lăcrămioara Fotescu, medic specialist neonatolog.

Grija pentru mamă și copil continuă și după ce ei pleacă acasă. Vizita la medic se face periodic, astfel încât familia să fie sprijinită să ia cele mai bune și sigure decizii pentru creșterea și dezvoltarea copilului. Totodată, în spital, mămica poate beneficia de suport psihologic.

„Facem controlul bebelușului la 10 zile după ce s-a născut pentru a vedea cum s-a acomodat acasă. Părinții au multe temeri și întrebări, iar la acest consult ne dorim să îi ajută, să le dăm toate informațiile, sfaturile și sprijinul de care au nevoie. După care ne vedem periodic, o dată pe lună, pentru a urmări creșterea și dezvoltarea copilului”, conchide dr. Oana Hortopan.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Curtea SCJU Craiova, reamenajată. 700 de locuri de parcare, camere video și foișoare

Next Post

SCJU Craiova are din nou căldură. Schimbătoarele vechi de 10 ani au fost înlocuite

Related Posts
Verified by MonsterInsights