Curtea SCJU Craiova, reamenajată. 700 de locuri de parcare, camere video și foișoare

Curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova va fi complet reamenajată. Aici urmează să fie pregătite aproape 700 de locuri de parcare, să fie reabilitate căile de acces și montate foișoare. Contractul a fost semnat în această săptămână, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Dolj.

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat că este vorba despre o investiție cu o valoare de aproximativ 2,4 milioane de euro, ce vizează o suprafață totală de peste 4 hectare.

„În cursul acestei săptămâni, a fost semnat contractul pentru proiectarea și executarea lucrărilor pe care dorim să le realizăm în curtea Spitalului Județean și prin care ne-am propus să reconfigurăm complet această zonă, măsurând peste 40.000 de metri pătrați. Una dintre componentele principale ale proiectului constă în modernizarea parcărilor existente, dar și în crearea unora noi, astfel încât suprafața cu această destinație va urca de la aproximativ 5.000 la peste 14.000 de metri pătrați”, a declarat Prioteasa.

Acesta a mai spus că vor fi asigurate, în total, aproape 700 de locuri de parcare, destinate atât angajaților SCJU Craiova, cât și studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie sau persoanelor venite în vizită la pacienți.

„Ne vom preocupa, totodată, de reabilitarea aleilor și a drumurilor de acces, precum și de reamenajarea spațiilor verzi, sens în care este prevăzută și montarea de bănci și foișoare. De asemenea, va fi realizat un sistem modern de iluminat pentru întreaga incintă a spitalului, dar și unul pentru supravegherea video. Această nouă inițiativă se înscrie în strategia Consiliului Județean, care, în ultimii ani, a sprijinit sectorul sanitar printr-o serie de investiții, multe dintre ele concentrate în jurul SCJU Craiova, unde în prezent se află în desfășurare lucrările de modernizare și extindere a Unității de Primire a Urgențelor, dar și reparațiile derulate etapizat, etaj cu etaj, în cadrul unui proiect în sumă totală de 4 milioane de euro“, a mai spus șeful administrației județene.

Contractul pentru amenajarea incintei Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu o valoare de 11.534.308,4 lei, inclusiv TVA, a fost atribuit societății Domarcons SRL. Durata de realizare este de 12 luni, dintre care 4 luni sunt prevăzute pentru elaborarea documentației tehnico-economice, iar 8 luni pentru executarea lucrărilor. Toate aceste informații vin într-o perioadă nu tocmai favorabilă pentru conducerea SJCU Craiova, Corpul de Control al Ministerului Sănătății efectuând și astăzi verificări cu privire la condițiile existente în interiorul instituției, în mai multe secții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Sit Ligula Metus Sem. Eget Elementum Amet Tellus

Next Post

Povestea singurului spital privat de obstetrică-ginecologie, din Sud-Vestul țării, acreditat de MS și ANMCS

Related Posts
Verified by MonsterInsights