Advertoriale Sănătate

Spitalul MaDonna Maria susține copiii să facă sport. „Trofeul MaDonna Maria”, turneu național de tenis

„Mens sana in corpore sano”, spune o veche zicală, confirmată astăzi de nenumărate studii. Este și principiul pe care medicii spitalului privat MaDonna Maria îl transmit părinților, încă din primul moment, în care le pun copilul în brațe.  În opt ani,  mii de bebeluși au gângurit și au văzut pentru prima dată lumina zilei la MaDonna Maria, singurul spital privat de obstetrică-ginecologie, din sud-Vestul țării, clasificat și acreditat de Ministerul Sănătății și Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS). Sunt copii sănătoși și frumoși, pe care acum echipa MaDonna Maria îi susține să facă sport și să aibă grijă de sănătatea lor fizică și psihică.

Autor: ANA-MARIA PREDILĂ

 

 

8 ani. Mii de copii și de zâmbete. MaDonna Maria singurul spital privat de obstetrică-ginecologie din sud-Vestul țării, încă din anul 2013, un statut obținut în urma unor verificări riguroase care au avut loc parcursul mai multor ani de activitate, scrie istorie în sistemul medical românesc, prin standardele ridicate de îngrijire, împlinește opt ani, de când zi de zi, face familii fericite. Și cum poate să sărbătorească mai frumos, dacă nu tot în prejma copiilor, arătându-le prețuirea și toată susținerea. 

Sportul înseamnă sănătate. „Trofeul MaDonna Maria” – turneu național de tenis, gradul 1

Pentru al doilea an consecutiv, Spitalul privat MaDonna Maria oferă „Bursele copilăriei”, o campanie inițiată anul trecut, care încurajează copiii să facă sport, mai ales în aer liber. Astfel, anul acesta, Spitalul MaDonna Maria în parteneriat cu Federația Română de Tenis și Tenis Club Stănică, organizează „Trofeul MaDonna Maria” – turneu național de tenis, gradul 1, pentru copii cu vârste cuprinse între 10-14 ani. Turneul va avea loc în Craiova, la Clubul de Tenis Stănică, în perioada 9-14 noiembrie 2019.

„Noi, cei de la MaDonna Maria, milităm pentru ca cei mici să se bucure cât mai mult de perioada magică a copilăriei, să nu mai petreacă atât de mult timp în fața gadgeturilor. De aceea, ne dorim să îi susținem în toate activitățile sportive, astfel încât să se poată dezvolta frumos, armonios, să cunoască importanța unui efort depus, dar și a împlinirilor ce urmează după acest efort”, spune  Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria.
https://www.maternitateamadonna.ro/
https://www.maternitateamadonna.ro/

România ocupă locul trei în Europa la obezitatea infantilă, după cum arată Organizația Mondială a Sănătății (OMS). În Dolj, sute de copii doljeni ajung periodic în cabinetele medicale, din cauza problemelor de greutate și a dereglărilor hormonale, pe care le au. Medicii spun că obezitatea infantilă a ajuns la niveluri alarmante în România.

Aproape 40% dintre copiii din România sunt supraponderali

Grav este că, din cauza obezității, mulți ajung să aibă și alte boli asociate, cel mai adesea diabet. De aceea, echipa spitalului MaDonna Maria își dorește să arate comunității că numai prin susținerea copiilor și motivarea lor să facă sport, aceste probleme medicale grave ar putea fi prevenite.

„Copiii au nevoie de toată susținerea noastră. Ei trebuie să fie încurajați și ajutați să aibă un stil de viață sănătos, să știe să facă alegeri corecte, mai ales atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber. Trebuie să investim în ei, pentru că viitorul nostru, al tuturor, stă în mâinile lor”, adaugă Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria.

Sportul aduce nu numai distracție și relaxare, dar este și un instrument de dezvoltare a abilităților sociale, atât de utile. Sportul îi învață pe copii să fie competitivi, dar și corecți și onești, să socializeze și să se bucure de viață. Efectele benefice aduse de sport se resimt  atât în copilărie, cât și pe termen lung, potrivit Academiei Americane de Psihiatrie pentru Copii și Adolescenți.

 

 

Totodată, prin participarea la acest turneu de tenis, copii din toată țara sunt ajutați să își descopere pasiunea pentru activitățile sportive.

„Prin susținerea acestor activități și prin încheierea de astfel de parteneriate, ne dorim să promovăm și să ajutăm la descoperirea de noi talente sportive ale celor mici, dar și să le cultivăm pe cele deja existente”, explică managerul spitalului MaDonna Maria.

Câștigătorii vor fi și premiați, astfel:

 

 

  • Locul I:Trofeu + Prosop personalizat + Voucher HEAD 500 lei;
  • Locul ÎI: Trofeu + Prosop personalizat + Voucher HEAD 300 lei;
  • Locul III:Trofeu + Prosop personalizat + Voucher HEAD 200 lei
    *Fiecare participant va primi la înscriere un kit de participare.

Și cum totul trebuie făcut cu bucurie, evenimentul va fi marcat și prin „Petrecerea Jucătorilor”, care va avea loc sâmbătă seara. Toate pentru că la spitalul MaDonna Maria se celebrează zilnic viața și bucuria de a trăi!

 

Articole recente

Medicamentul care vindecă gripa în 24 de ore. Streinu Cercel, manager Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”: „Este uşor de luat, se găseşte peste tot şi e foarte eficient”

Predila Ana Maria

În România mor cele mai multe femei din Europa din cauza cancerului de col uterin. Vaccinarea anti-HPV, salvatoare

Predila Ana Maria

Vaccin gripal pentru copii cu administrare nazală, pentru prima dată în România. Ce trebuie să știe părinții?

Predila Ana Maria

Lasa un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.