Dentaline, echipa de medici care redă zâmbete

O echipă de medici stomatologi care fac din profesie un dar pentru ceilalți. Dăruire. Profesionalism. Dorința de a fi mereu mai buni pentru pacienții care așteaptă de la ei vindecarea. Împreună se numesc Dentaline și de dimineața până seara îi găsești în clinica ce a devenit pentru ei a doua casă. Când nu sunt printre pacienți, freze, implanturi și proteze dentare, îi vezi la conferințe, cursuri de profilaxie sau igienă orală, voluntariat. Folosesc aparatură de ultimă generație și au alături de ei și o echipă de tehnicieni dentari și un laborator de unde ies adevărate opera de artă.  Așa reușesc să facă mii de pacienți să zâmbească din nou.

 AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

„Pacienții noștri sunt oglinda noastră”, sunt primele cuvinte pe care le auzim de la dr. Emma Drăghici, medicul stomatolog, care a creat în jurul pasiunii sale pentru medicină o clinică de top și o echipă de profesioniști, a căror misiune zilnică este să redea zâmbete. Imediat ce treci pragul clinicii Dentaline te întrebi dacă sigur ai ajuns la stomatolog pentru că nu te izbește mirosul puternic de substanțe, iar clinica arată mai degrabă ca un loc unde te întâlnești cu prietenii pentru o porție de sănătate.

Echipa tânără care roiește în jurul dr. Emma Drăghici este plină de viață. Zilnic zeci de pacienți chinuiți de dureri pleacă de aici zâmbitori, încrezători și de multe ori, prieteni cu medicul care le-a redat bucuria și sănătatea.

Emma și Lucian Drăghici, profesioniștii care au transforma pasiunea pentru medicină în artă

Totul a început în 2005 când dr. Emma Drăghici a început să își transforme visul în realitate, alături de soțul său Lucian Drăghici, tehnician dentar. Emma Drăghici a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Craiova în anul 1998. A urmat apoi rezidențiatul, obținerea titlului de medic specialist, obținerea titlului de medic primar, multe alte cursuri și specializări. Acum este medic primar medicină dentară și managerul Clinicii Dentaline. În anul 2010 a obținut competență în implantologie orală la UMF „Carol Davila”, București. Iar din anul 2009 este Asistent Universitar la Disciplina de Reabilitare Orală, Facultatea de Medicină Dentară, Craiova. În anul 2016 a obținut titlul de „Doctor în Științe Medicale” având ca temă de cercetare „Hipercreșterea gingivală de cauză mecanică – studiu clinic, histologic și imunohistochimic”.

Și-a dorit de mică să devină medic stomatolog, și a reușit. Nu i-a fost niciodată frică de dentist, așa cum se întâmpla cu toți copiii. Medicul stomatolog la care părinții o duceau când era mică a fermecat-o și mereu și-a dorit să ajung să facă la fel de mult bine oamenilor din jurul său, ca stomatologul l-a avut model. Ambițioasă. Seriosă. Micuța Emma care își admira stomatologul, a devenit după anii de studiu unul dintre cei mai buni medici stomatologi din Craiova.

20 de ani de experiență. O echipă de profesioniști

De 20 de ani merge în fața pacienților cu aceeași pasiune și dorință de a-i face din nou să zâmbească. Drumul nu a fost ușor, dar a fost construit pe principii solide, iar astăzi  clinica Dentaline este un loc unde oamenii vin cu încredere.

În 2012 Dentaline s-a extins. În jurul dr. Emma Drăghici au venit medicii cei mai buni din tinerele generații, pe care le-a format la UMF Craiova.

Am început în 2005, alături de soțul meu Lucian Drăghici. Am muncit și am evoluat. În 2012 echipa s-a extins. Am adus și aparatură nou. Iar  acum pentru noi nu este nimic mai frumos ca după o zi de muncă să vezi oamenii că zâmbesc fericiți. Sunt oameni care vin la noi cu probleme dentare grave, își doresc mereu ca totul să iasă perfect și problema lor să se rezolve repede, pentru că au probleme de integrare în societate, la serviciu. Toate acestea se pot realiza bine și repede, doar dacă lucrezi în echipă și ai aparatură performantă”, spune dr. Emma.

Comunicarea și empatia față de pacient sunt extrem de importante pentru dr. Emma Drăghici și a transmis asta și echipei sale de medici și asistenți. Pentru că de cele mai multe ori pacienții au o teamă de stomatolog, o vorbă bună, zâmbetul, încurajările sunt extrem de importante.

„O dată cu mărirea echipei a crescut și nivelul de dotare al clinicii cu aparatură. Tratamentele se fac acum fără durere, iar cei care ne trec pragul scapă imediat de frica de stomatolog. Stomatologia a evoluat foarte mult, am ținut pasul pentru că ne place ce facem și ne dorim să fim mereu la zi cu tot ce se întâmplă în domeniu și să oferim pacienților cele mai noi și eficiente tratamente. Mergem mereu la conferințe, congrese de profil unde aflăm tot ce este nou și aducem și în Craiova noutăți. Dar dincolo de aceste lucruri, comunicarea cu pacientul este pentru noi foarte importantă”, adaugă dr. Emma Drăghici.

În echipa Dentaline sunt medici care iubesc ce fac și care nu numără orele de muncă. Dr. Alice Petrache este unul dintre ei. Lucrează la Dentaline de cinci ani. Este medicul care tot timpul primește pacienții cu zâmbetul pe buze sau făcând tot felul de glume. Copiii o iubesc și ea pe ei. Este dedicată meseriei pe care și-a ales-o. Pentru Alice prevenția este cea mai importantă. De aceea, lucrează cel mai mult cu copiii pentru care face educație medicală și îi ajută să prevină apariția bolilor stomatologice grave, care pot duce la pierderea dinților.

Dr. Alice Petrache face voluntariat în comunități, prevenție și educație medicală

Participă la programe de voluntariat și ajută copiii și adulții din comunitățile defavorizate să beneficieze de consultații stomatologice.

„Îmi place să lucrez cu copiii, împreună facem o echipă minunată și sunt fericită să fiu aici”, spune dr. Alice Petrache

Extrem de atent. Profesionist. Alexandru Dragomir este specialist în chirurgie dento-alveolară. Se dăruiește meseriei alese și mereu aduce pentru pacienții Dentaline tehnici noi, manopere noi.

„Este la curent cu tot ce este nou. A adus în clinica noastră o notă extrem de pozitivă, entuziasmul lui s-a răspândit către noi toți, dar și dorința lui de a oferi pacientului cele mai bune servicii medicale”, îl descrie dr. Emma Drăghici.

Din echipa Dentaline face parte și Mihai Popescu, care este student la Facultatea de Medicină Dentară, în anul IV-a. Un tânăr dornic să învețe și pe care îl găsești mereu într-un unghi bun de unde poate să observe ce fac medicii și să „fure” cele mai bune tehnici.

„Mihai a venit la noi în practica de vară și a rămas în continuare să învețe. Încă mai are de învățat, dar își dorește să acumuleze foarte multă experiență și informație”, spune dr. Emma Drăghici.

Se lucrează ca în marile clinici stomatologice din Occident

Așa cum v-ați dat deja seama, Dentaline înseamnă o echipă de medici și asistenți, care lucrează ca în marile clinici stomatologice din Occident. Discută împreună cazurile, își cer sfaturi, astfel încât ceea ce ajunge la pacient să fie cel mai bun și eficient tratament. Lucrează împreună, își împărtășesc tot ceea ce știu, în beneficiul pacienților.

Laboratorul de tehnică dentară Dentaline. Măiestrie. Artă. Profesionalism

În cadrul Cliniciii Dentaline există și un laborator performant de tehnică dentară. Lucian Drăghici și Alin Enculescu lucrează cu măiestrie să ofere pacienților cele mai bune proteze dentare.

Alin Enculescu este un tehnician dentar cu suflet și talen de artist. A absolvit Liceul de Artă din Craiova. Acum este un tehnician dentar extrem de atent la detalii și care zilnic contribuie la zâmbetul celor care aleg Dentaline. Este mereu încurajat de Lucian Drăghici, cel care alături de Emma Drăghici, a pus pe picioare o clinică unde pacienții cu probleme dentare își regăsesc speranța.

Lucian Drăghici este un profesionist. Lucrările pe care le realizează nu sunt bune, ci foarte bune, iar acest lucru este spus de pacienți.

Măiestria cu care realizează lucrările este dată tot de înclinația artistică cu care a fost înzestrat. A făcut o parte din liceu, la Secția Arte plastice și spune că acest lucru l-a ajutat foarte mult, în ceea ce face astăzi.

„Noțiunile pe care le-am învățat acolo, și cum să privesc formele, volumele, culorile mă ajută în ceea ce fac zi de zi. Scopul nostru este să reproducem cât mai bine formele naturale ale dinților. Lucrările trebuie să fie adaptate fiecărui pacient. Este foarte important să nu se vadă de la o poștă că oamenii au reconstituiri sau lucrări dentare”, explică Lucian Drăghici.

După 20 de ani de muncă, pentru familia Drăghici mulțumirea și bucuria cea mai mare sunt pacienții care le mulțumesc prin zâmbete, îmbrățișări, recomandări, dar și echipa de tineri pe care o au în jurul lor. Căci, medicina este despre vindecare, bunăstare, profesionalism, dăruire.

Dentaline este mai mult decât o clinică de stomatologie. Este locul unde pacienții găsesc înțelegere, sprijin, un medic-prieten, încurajare, grijă pentru investiție în aparatură performantă, dar mai ales investiție sufletească în noile generații, în respect pentru oameni și pentru viață. Dentaline este despre echipă și puterea de a reda zâmbete.  

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Pacienții cu AVC pot beneficia de tromboliză la SJU Craiova

Next Post

Cursuri de engleză aplicată pentru adulți. Professor A’s International Academy

Related Posts
Verified by MonsterInsights