„Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, la Biblioteca Județeană Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” anunță lansarea celei de-a X-a ediții a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”. Proiectul se adresează preșcolarilor și elevilor, clasele I-IV, din municipiul Craiova. Miercuri, 25 septembrie 2019, debutează înscrierile la care sunt invitate să aplice exclusiv cadrele didactice.

Structurată în 20 de teme interactive, ediția de față debutează luni, 7 octombrie 2019. Inițiat din dorința de a lărgi sfera preocupărilor celor mici, pentru sprijinirea școlii și familiei în procesul de educație, proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” este unul dintre cele mai apreciate programe cultural-educative derulate la nivel local. Prin amploare, frecvență și longevitate, proiectul desfășurat de compartimentul „Împrumut carte pentru copii și tineret” se numără printre cele mai populare inițiative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Activitățile propuse pentru anul școlar 2019-2020 acoperă un evantai generos de nevoi și preocupări, publicul țintă fiind alcătuit atât din preșcolari, cu vârsta de până la șapte ani, cât și din elevi din ciclul primar. Cu fiecare ediție desfășurată până în prezent, oferta educațională a sporit în diversitate, biblioteca dovedind constant că poate integra un număr mare de activități și resurse umane într-un program coerent și util. Centrate pe anotimpuri și pe unități practice de învățare, temele propuse abordează subiecte din domenii precum: astronomia, biologia, geografia, bunele maniere, cultura și elementele de folclor, dar și lumea animalelor. Nu vor fi neglijate nici subiecte precum universul basmelor, poezia și pictura. De asemenea, în pragul anumitor sărbători religioase sau populare, copiilor le-au fost pregătite activități tematice despre Crăciun, Mărțișor ș.a.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Prof. dr. Maria Puiu: „Comunicarea medic-pacient este foarte importantă”

Next Post

Bullying la școală. Ce trebuie să știe părinții, profesorii și elevii – sfatul psihologului Suzana Pavlov

Related Posts
Verified by MonsterInsights