Premiere medicale în cadrul Conferinței de Imuno-Onco-Dermatologie

Peste 300 de medici români, 70 de speakeri români și străini (din Grecia, Statele Unite ale Americii, Germania și Italia) și studenți la Medicină participă, timp de 4 zile, la Conferința de Imuno-Onco- Dermatologie, care a început astăzi la Hotel Caro, din București. 

Conf. dr. Daniel Boda, președintele Asociației Române de Imuno- Dermatologie a declarat că cea de-a 3-a Conferință a Asociației Române de Imuno- Dermatologie și a 48-a Conferință a Societății de Imunologie din România reprezintă o premieră în peisajul medical.

„Este prima dată când o asociație profesională de imuno-dermatologie, adică de clinică medicală, se asociază cu una de cercetare fundamentală, de imunologie, pentru a aduce cele mai noi informații referitoare la această patologie, la ora actuală. Prima zi (miercuri, 18 septembrie) este dedicată imunologiei clinice, joi vom avea o zi de imuno-dermatologie, iar vineri organizăm, pentru prima dată în România, o conferință a patru asociații. Îi vom avea alături de noi pe colegii de la Asociația Română de Pediatrie Municipiul București și de la Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică. Cea de-a treia zi va fi, astfel, dedicată imuno- dermato- pediatriei, adică patologiei cutanate imune a copilului și bolilor asociate. Sâmbătă vom încheia conferința cu un simpozion de imuno- dermato-oncologie – componenta imună în cancerele de piele, în cadrul unui proiect de cercetare PN2 (organizat sub egida Autorității Naționale de Cercetare Științifică și a Consiliului Național de Cercetare Științifică în Învățământul Superior)”, a declarat conf. dr. Daniel Boda, președintele Asociației Române de Imuno- Dermatologie.

Printre temele importante ale acestui eveniment medical se numără: dermatita atopică, inclusiv lansarea unei terapii biologice în acest domeniu, patologia canceroasă în afecțiunile cutanate, bolile reumatismale, patologia transplantului, dar și un simpozion organizat de Centrul de Transplant din Spitalul Fundeni și multe alte teme de ultimă oră.

La eveniment participă specialiști din domeniile imunologiei, dermatologiei, oncologiei, pediatriei, alergologiei, endocrinologiei, ginecologiei, urologiei, medicinei de familie, etc.

„În România, interesul pentru conștientizarea acestei noi științe s-a concretizat în 1971, când s-au pus bazele actualei Societăți de Imunologie. La bază a stat consensul marilor centre universitare din București, Cluj, Iași, Timișoara, Târgu- Mureș și Craiova. Un loc dominant în evoluția Imunologiei l-au avut Institutul Cantacuzino și Institutul Victor Babeș, cărora li s-au adăugat Institutul de Virusologie <Nicolae Cajal>, Institutul de Medicină Veterinară București, Spitalul Nicolae Malaxa și Institutele Oncologice din București, Cluj și, mai târziu, din Iași, precum și apariția în ultimii ani a unor centre de profil înalt specializate, la Timișoara și Cluj, de exemplu”, a afirmat și prof. dr. Victor Cristea, președintele Societății de Imunologie din România.
Evenimentul este creditat EMC pentru  membrii CMR (23 de credite) și OBBCSSR. Mai multe detalii privind agenda Conferinței, pe https://imuno-dermatologie.ro/conferinta3/.
PARTENERI
Management logistic & Comunicare: Quinn Media și revista Politici de Sănătate
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Cum poţi contribui la succesul şcolar al copilului tău

Next Post

Consultații dermatologice, gratuite, cu cel mai modern aparat de dermatoscopie

Related Posts
Verified by MonsterInsights