Consultații dermatologice, gratuite, cu cel mai modern aparat de dermatoscopie

Controlul anual la medicul dermatolog pentru evaluarea aluniţelor, petelor cutanate și  altor leziuni ale pielii, este foarte important. Peste 2500 de români dezvoltă o formă gravă de cancer de piele în fiecare an. Pe lângă aceste situații, multe boli dermatologice grave pot fi prevenite, diagnosticate și tratate printr-un simplu control.
În cadrul clincii Prima Clinic toți pacienții pot beneficia gratuit de control dermatologic și dermatoscopie, dacă se prezintă cu bilet de trimitere.
Dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog Prima Clinic are la dispoziție cel mai nou aparat în domeniu, este vorba de MOLEMAX HD, un aparat medical performant, care ajută vizualizarea în profunzime a tuturor alunițelor sau tumorilor pielii. 

AUTOR: ANA-MARIA PREDILĂ

⇔ DE CE ESTE IMPORTANT CONSULTUL DERMATOLOGIC, ANUAL?

⇔ CE ESTE DERMATOSCOPIA?

Pielea este cel mai mare organ al nostru. Deşi este un organ la vedere, uneori pot apărea modificări care ne scapă ochiului ori nu sunt luate în serios de către purtător. Pentru asta, o vizită anuală la medicul dermatolog pentru verificarea sănătăţii pielii este obligatorie.

⇔ DE CE ESTE IMPORTANT CONSULTUL DERMATOLOGIC, ANUAL?

În România, statisticile sunt îngrijorătoare pentru că rata de supravieţuire a pacienţilor cu cancer de piele este de numai 60% (în cazul cancerelor grave). Pacienţii români se prezintă la medicul dermatolog în stadii avansate ale bolii, în timp ce în Europa de Vest şi Statele Unite, chiar dacă incidenţa este mai mare, rata de supravieţuire este şi ea mult mai mare datorită programelor de prevenţie prin screening şi biopsie de piele.

Peste 1.300 de doljeni figurează în datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) cu cancer de piele. Consultul de prevenție și examinarea oricăror leziuni ale pielii care atrage atenția pot face diferența între viață și moarte. Această statistică poate fi schimbată printr-un screening de piele anual şi printr-o autoexaminare lunară.

⇔ CE ESTE DERMATOSCOPIA?

Dermatoscopia este o metoda moderna, rapidă și neinvazivă de examinare a pielii, folosită pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic. Dermatoscopia este principala metoda de depistare a melanomului, dar și a altor tipuri de cancer de piele.

Pentru reducerea riscurilor la minimum, se recomanda un control dermatoscopic anual, de preferat la finalul sezonului cald. Un asemenea control va depista formațiunile canceroase în faza incipientă. Se știe că toate tipurile de cancer de piele, printre care și melanomul, au șanse mari de vindecare dacă sunt tratate în stadiu incipient.

În ce constă dermatoscopia?

Medicul dermatolog folosește un instrument numit dermatoscop, care mărește imaginea leziunii, permițând atât vizualizarea structurilor superficiale, cât și a celor profunde.

În cazul unei alunițe, dermatoscopia ajută la examinarea amănunțită a fiecărei porțiuni din aluniță respectivă, permițând vizualizarea cu exactitate a caracteristicilor acesteia, care altfel sunt invizibile unei examinări cu ochiul liber. Cu ajutorul dermatoscopiei pot fi detectate până și cele mai mici schimbări care ar putea indică o leziune pre-canceroasă sau canceroasă.

Dr. Alexandra Bocîrnea, medic specialist dermatolog Prima Clinic are la dispoziție cel mai nou dermatoscop, este vorba de MOLEMAX HD, un aparat medical performant, care ajută vizualizarea în profunzime a tuturor alunițelor sau tumorilor pielii. 

„Oamenii ar trebui să vină să facă o astfel de consultație pentru a investiga alunițele prezente și pentru a preveni apariția cancerului de piele sau a altor boli ale pielii.  Dacă alunițele sunt în număr mare sau au aspect neobișnuit (atipic), medicul dermatolog va apela la examenul dermatoscopic. Această metodă este una neinvazivă relativ ușor de efectuat și nu necesită o pregătire suplimentară din partea pacientului. Acest lucru face posibilă depistarea precoce a melanomului sau a altor cancere cutanate într-un stadiu curabil, și previne exciziile. Examenul dermatoscopic ajută la orientarea diagnosticului cancerelor cutanate, în mod particular, a diagnosticul melanomului, dar și la diferențierea melanomului de alunițele obișnuite”, spune dr. Alexandra Bocîrnea. 
Persoanele care merg la solar trebuie să facă un control, periodic

Persoanele care frecventează solarul și sunt adeptele bronzului, fie el obținut artificial sau natural, ar trebui să își facă anual o asemenea analiză. Asta pentru că riscul de cancer de piele este mai mare pe măsură ce ne expunem la radiațiile solare. 

Pregătirea pentru dermatoscopie

Dermatoscopia nu implică o pregătire specială, însă se recomandă că pacientul să nu folosească creme, loțiuni sau soluții topice în ziua în care se realizează această procedura.

Cum puteți beneficia de consultație dermatologică la PRIMA CLINIC?

În cadrul Prima Clinic puteți beneficia de consultație gratuită și dermatoscopie în baza biletului de trimitere. Tot ce trebuie să faceți este să aplelați la nr de telefon:  0351 184 825 sau 0351-915.

ADRESA PRIMA CLINIC:
B-dul Carol 1, nr.11, corp II, parter
B-dul A.I. Cuza, nr.46, bloc 10B, parter (Recuperare medicală și Fizioterapie)
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Premiere medicale în cadrul Conferinței de Imuno-Onco-Dermatologie

Next Post

Quis Nascetur Aenean Ipsum Vici

Related Posts
Verified by MonsterInsights