Cum poţi contribui la succesul şcolar al copilului tău

Toți părinţii îşi doresc ca al lor copil să aibă cele mai bune rezultate la şcoală, să obţină cele mai bune note, calificative şi premii. Pentru acest lucru, părintele trebuie să se şi implice în temele şi proiectele de la şcoală pentru a contribui la succesul şcolar al acestuia.

AUTOR: MARIA ȘTEFAN

Încă de la primul pas către educaţie, copilul este învăţat de părinte că trebuie să facă performanţă pentru a fi bine. Copilul nu trebuie să fie împins de la spate şi să înveţe doar pentru ai face pe părinţi mândri, ci din dorinţă şi curiozitate. Dacă copilul tău nu are cele mai bune note trebuie să-i explici situaţia cu calm şi clar  și să să îl asiguri că o să faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a-l ajuta.

ARTICOLUL FACE PARTE DIN GHIDUL ELEVULUI, PĂRINTELUI ȘI PROFESORULUI REALIZAT DE MEDIA10 ȘI ȘCOALA TERRAVEDA CRAIOVA

Una dintre temerile părinților când vine vorba de copii lor este aceea că nu vor face față la programul încărcat şi temele multe primite aşa că se întreabă adeseori ,,Cum să-l ajut, dacă eu însumi nu știu cum se rezolvă problema asta?”.

Responsabilizează copilul

 Ai încredere în copilul tău şi încurajează-l să îşi facă temele în mod independent. Încurajează-l să îţi ceară ajutorul după ce a încercat singur să rezolve o temă, iar atunci cand îl ajuţi, orientează-l către descoperirea soluţiei pe cont propriu, fără a rezolva tu cerinţa. Iar dacă şi tu ai dubii încurajează-l să mai ceară explicaţii în clasă de la profesori.

 

Asigură-te că doarme bine!

Un factor important care ajută la sporirea succesului şcolar al unui copil este somnul. Somnul ajută la dezvoltarea creierului copilului si a proceselor cognitive, de aceea este important ca cel mic să aibă o rutină stabilită de somn şi să se odihnească suficient.

Încurajează-l să citească

Până în momentul în care ajunge să înveţe să citească singur, citeşte-i în fiecare zi 30 de minute dintr-o carte de poveşti iar după puteţi citi seara împreună fiecare din cartea lui sau amândoi din aceeaşi carte.

Comunică constant cu profesorii

Nu aştepta ca profesorii să te sune doar atunci când copilul tău a făcut ceva greşit sau a luat o notă proastă. Pe lângă şedinţele cu părinţii fă-ți timp pentru întâlniri separate cu profesorii, fii deschis cu aceştia şi încercaţi să găsiţi cele mai bune soluţii pentru a-l ajuta pe copil.

Crează-i o rutină 

Un program bine pus la punct înseamnă că timpul este bine gestionat aşa că după şcoală, odihnă şi rezolvarea temelor, copilului îi mai rămâne tmp şi pentru altfel de activităţi.

Sursă poză: pexels.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Medicul care a făcut o secție de îngrijiri paliative, în sistemul de stat, din sponsorizări – dr. Carmen Marcu

Next Post

Premiere medicale în cadrul Conferinței de Imuno-Onco-Dermatologie

Related Posts
Verified by MonsterInsights