Computerul tomograf de la SJU Craiova, funcțional de la 1 octombrie. Procedura de achiziție, greoaie

Cele trei aparate computer tomograf de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova s-au defectat din cauza suprasolicitării. Repararea lor presupune respectarea unor reguli impuse de legea achizițiilor publice. Conducerea spitalului spune că s-au făcut toate demersurile legale pentru achiziționarea pieselor stricate și că procedura este urgentată, dar trebuie urmați pașii legali.

Autor: Ana-Maria Predilă

Defectarea unui aparat vital din cadrul celui mai mare spital din Oltenia dă peste cap întreaga activitate medicală și revoltă pacienții. Spitalul Județean de Urgență Craiova este unitatea medicală cu cel mai mare număr de paturi la nivel național. Aproximativ 72.000 de pacienți pe an sunt tratați aici, iar aparatele suprasolicitate ajung să cedeze.

În acest moment pacienţii care ajung în Urgenţa spitalului şi au nevoie de investigaţii sunt direcţionaţi către centrul de imagistică Prima Medical cu care SJU Craiova a încheiat un contract de colaborare până când situația va fi rezolvată.

Rezolvarea acestei situații depinde de un proces greoi de achiziții publice. Practic, spitalul trebuie să cumpere piesele stricate pentru două dintre CT-uri, iar pentru acest lucru este nevoie de licitație.

„Suntem în procedură de achiziție pentru piesele care trebuie reparate. Sunt niște pași legali pe care trebuie să îi urmăm, dar am făcut tot ce ține de noi să grăbim rezolvarea acestei probleme. Piesele vor fi cumpărate din banii spitalului. De la 1 octombrie CT-urile vor funcționa normal”, a declarat dr. Eugen Georgescu, managerul SJU Craiova.

See Also

Procedura de licitație poate dura între 30 și 90 de zile

În momentul în care aparatul se strică trebuie anunțată firma de la care provine aparatul să constate deficiența, pentru că numai aceea firmă are autorizație să umble pe respectivul aparat. Pentru a afla cât costă reparația, departamentul tehnic al spitalului trebuie să solicite în scris firmei o ofertă. Firma trimite oferta, iar spitalul scoate la licitație aceea ofertă în ideea că poate apărea o firmă cu un preț mai mic. Licitație poate să dureze de la 30 la 90 de zile. Totul este întârziat de toate aceste proceduri, caiete de sarcini, referate de necesitate.

 

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COPYRIGHT 2021 Creat de WEB GRYG DESIGN. Toate drepturile rezervate.

Scroll To Top