Clinica de Boli Infecțioase Copii din Craiova, renovată

Clinica de Boli Infecțioase Copii din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova a fost renovată. De acum, micuții sunt internați și tratați în cele mai bune condiții. Toate saloanele de la etajul cinci al spitalului au fost modernizate. Tot de astăzi, spitalul unde sunt tratații pacienții care suferă de boli infecțioase a fost dotat cu un ecograf performantă și o ambulanță. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

 

Saloane colorate. Pereți pe care stau desenate personaje din desene și povești, mașinuțe și prințese. Paturi și mobilier nou. Acestea sunt condițiile în care sunt tratați copiii care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Cu bani alocați de la Primăria Craiova, conducerea spitalului a reușit să renoveze 14 saloane, mai exact, tot etajul cinci al unității medicale. Mai mult, au fost achiziționate au fost o ambulanță și un ecograf performant. 

„Am inaugurat, astăzi, un etaj complet renovat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, un etaj dedicat celor mici. Aici au fost efectuate lucrări de igienizare, de instalare a unui sistem de climatizare,  dar și aplicare a unui pardoseli din PVC care este specială pentru spitale. S-a schimbat mobilierul, s-au achiziționat frigidere și televizoare noi pentru a face șederea micuților pacienți cât mai plăcută. De asemenea, am mai achiziționat un ecograf performant și o ambulanță. Lucrăm la partea de documentație pentru o clădire nouă pentru o clinică de imagistică medicală, în care să se regăsească un RMN, un Computer Tomograf, aparate de ecografie și radiologie”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Edilul Craiovei a mai spus că a fost semnat și un contract de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, contract aflat la stadiul de achiziție a serviciilor de proiectare. Astfel, clădirea principală a acestui spital și o clădire aflată în apropiere vor fi refăcute și anvelopate termic. Atât ambulanța cât și reabilitarea și dotarea saloanelor și cabinetelor medicale de la etajul cinci al unității spitalicești reprezintă o investiție a Primăriei Craiova, cu bani de la bugetul local.  Valoarea totală a investiției este de 893.074 de lei.

„Ambulanța achiziționată este de tip A II și este destinată transportului care nu necesită urgențe medico-chirurgical. Este necesară pentru consulturile interclinice. Mai exact, dacă noi avem o urgență, care ne depășește, cu ajutorul acestei noi ambulante putem să ducem pacientul la o altă unitate sanitară. Prețul ambulanței a fost de 279.000 de lei. Ambulanța este dotată cu o targă, un aspirator portabil de secreții, oxigen staționar și are două butelii de 20 de litri și o butelie de 5 litri, dacă pacientul necesită administrare de oxigen până ajunge de la ambulanță în spital”, a menționat Adina Turcu, directorul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Anca Tudor, manager Spitalul de Neuropshiatrie Craiova: „Dacă nu ești sprijinit financiar, ești legat de mâini și de picioare”

Next Post

Substanțe amazoniene folosite de șamani și prenandez, drogurile care bagă tinerii craioveni în spital

Related Posts
Verified by MonsterInsights