Spune NU steroizilor! Specialiștii Agenției Naționale Anti-Doping vin în Craiova

Vara e în plin sezon și mulți tineri fac eforturi să arate bine. În sălile de fitness zeci de mii de copii și tineri români folosesc steroizi ca să obţină un trup de Hercule și să atragă privirile. Dorința de a fi supererou se plătește, însă, scump. Efectele consumului de steroizi sunt înfricoșătoare. Nimeni nu le spune, însă, copiilor cât de grave sunt consecințele asupra sănătății.

De aceea, echipa de sportivi și antrenori ai sălii de fitness Gorilla Gym din Craiova organizează, miercuri 17 iulie, ora 17.00, un seminar eveniment susținut de Agenția Națională Anti-Doping pe tema efectelor utilizării substanțelor interzise în sportul de performanță și în fitnessul recreativ. Alături de medici, sportivii vor să informeze și să conștientizeze craiovenii care iubesc mișcarea și sportul și cu privire la consecințele consumului de steroizi.

Este pentru prima dată când în Craiova se organizează un eveniment de prevenție și educație pe acest subiect. 

Autor: Ana-Maria Predilă

 

Medicii şi nutriţioniştii sportivi avertizează că excesul de substanţe anabolizante (n.r. termenul „anabolizant” face referire la efectul acestor hormoni asupra masei musculare) duce la boli grave, impotenţă, chelire, sterilitate sau cancer. Steroizii sunt derivaţi sintetici ai principalului hormon masculin, testosteronul. Pe termen scurt cresc masa musculară şi îţi dau o forţă de uriaş. Pe termen lung, te îmbolnăvesc grav şi pot să ucidă.

Medicii pot prescrie steroizi cu scopul tratării anumitor dereglări hormonale, cum ar fi pubertatea întârziată, sau în tratarea bolilor care cauzează pierderea masei musculare. Însă, mulți tineri și sportivi  fac abuz de steroizi atât pentru a-și crește performanța pe care o au în cadrul competițiilor, cât și pentru a avea o aparență cât mai bună.

Sportivi Gorilla GYM promovează sportul sănătos și natural. 

„Organizăm acest eveniment prin care ne dorim să îi facem pe oameni conștienți de impactul negativ al folosirii substanțelor steroidiene și al efectelor grave pe care acestea le produc. Aceste substanțe care afectează tot mai mulți tineri dornici de câștiguri rapide în această industrie”, spune Horațiu Paris, multiplu campion de culturism, antrenor personal, instructor de fitness si aerobic și unul dintre fondatorii Gorilla GYM. 

În cadrul evenimentului la care orice craiovean este așteptat reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping vor expune efectele devastatoare pe care aceste substanțe le au asupra corpului, cu efecte ireversibile.

Alege să participi vei afla informații extrem de interesante de la:

  • Florin Baeții – Director General adj. Agenția Națională Anti-Doping
  • Medic Alexandru Butoi – consilier Agenția Națională Anti-Doping

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Valeria Covrescu pe podium și la școală și la dansuri

Next Post

Alocolismul este o boală. Statul îmbătat de nepăsare, bolnavii netratați

Related Posts
Verified by MonsterInsights