Școala de vară „Open4Tech – Summer School 2019” la Universitatea din Craiova

Departamentul de Informatică din cadrul Facultăţii de Știinţe, Universitatea din Craiova și Asociația „Societatea pentru Tehnologii Computationale – Society for Computing Technologies” cu sprijinul companiilor Caphyon, NetRom Software si PRO BST IT organizează în perioada 24 iunie – 12 iulie 2019 școala de vară Open4Tech – Summer School 2019 (http://inf.ucv.ro/~summer-school/), ce include o serie de cursuri desfășurate în cadrul evenimentelor Open4Tech – Open for technology, în sala 219, clădirea centrală a UCV.

Ajunsă la cea de-a patra ediție, școala de vară reunește peste 200 de studenți, elevi și absolvenți, pasionați de informatică, care într-un cadru informal și într-o perioadă mai puțin aglomerată, vin la universitate pentru a dobândi cunoștințe noi în concordanță cu cerințele pieței muncii internaționale din domeniul IT.

„Prin aceste cursuri ne propunem să stimulăm în special interesul elevilor pentru domeniul IT, să oferim o alternativă plăcută de învăța lucruri noi pasionaților de informatică. Ca în fiecare an, ne bucurăm de o participare  numeroasă, numărul aplicanților crescând cu fiecare ediție organizată. Aș dori să remarc că elevii cu vârste din ce în ce mai mici sunt interesați de aceste cursuri. Pe această cale, aș dori să mulțumesc trainerilor, reprezentanți ai companiilor locale de IT, pentru implicarea voluntară în acest proiect de succes”, a declarat conf. univ. dr. Mirel Coșulschi din cadrul Departamentului de Informatică.

Cursurile școlii de vară sunt gratuite și acoperă o paletă variată de subiecte: algoritmică, proiectarea de jocuri, dezvoltarea de aplicații desktop și web folosind cele mai noi tehnologii utilizate în industria IT,  testarea automată a aplicațiilor.

Astfel, pe parcursul a trei săptămâni, specialiștii companiilor vor susține un număr de 10 cursuri: All Things JavaScript, Coding Pro-Practices, Curry On Functional Programming, HTML, CSS & JS in the Real World, Java vs Python: Coding Deathmatch, OOP Techniques in a Simple Game, REST in Node.JS at the React & Angular SPA, Sneak Peek Into Next Level QA (Test Automation), Windows App Development with .NET WPF, You’ll Neversea Algorithms Like These. Informații cu privire la conținutul acestor cursuri împreună cu orarul întâlnirilor îl puteți consulta pe site-ul: http://inf.ucv.ro/~summer-school/

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Bac 2019: Reacțiile elevilor și profesorilor cu privire la subiectele de la matematică și istorie

Next Post

Raluca-Maria Guran eleva de 10, de la Școala din Podari

Related Posts
Verified by MonsterInsights