Raluca-Maria Guran eleva de 10, de la Școala din Podari

26 elevi din Dolj au reușit să obțină media 10 la examenele de la Evaluarea Națională. Sunt copiii dedicați studiului, care au reușit să acumuleze toate cunoștințele de care aveau nevoie pentru obținerea notei maxime, dar și care au reușit să își păstreze calmul și să facă față emoțiilor. Media10 își propune să facă cunoscute poveștile elevilor de 10 din Dolj. Cum se formează un elev de 10, care este mentalitatea lui? Aflăm din interviuri. Astăzi, am stat de vorbă cu Raluca-Maria Guran, absolventă a Școlii Gimnaziale Podari. Eleva ne-a spus ce stă în spatele succesului ei, ce planuri de viitor are,  dar și care este marea ei pasiune.

Corina Mihailov: Cum ai reușit să obții această medie?

Raluca-Maria Guran: Am obținut această medie, deși ar putea suna cumva clișeic, prin muncă, atenție și dedicare. Am învățat pe parcursul celor 8 ani de școală în mod constant și astfel a fost nevoie doar să recapitulez în ultimul an.

C.M.: Care este metoda ta de învățare?

R-M.G.: Metoda mea de învățare variază de la o disciplină la alta. În general, îmi place să îmi extrag informația și să o transpun în scheme sau desene care mă ajută să îmi clarific noțiunile.

„Îmi place mult să citesc”

C.M.: Cum îți organizezi timpul?

R-M.G.: Legat de timp, încerc să îmbin utilul cu plăcutul și să-l valorific cât pot de bine. În timpul școlii mi-l organizez în funcție de ce am de învățat, dar îmi ofer și suficient timp de repaos. În principiu îmi încep ziua cu un program prestabilit, care mai apoi se poate modifica pe parcurs.

C.M.: Ce hobby-uri ai?

R-M.G.: Îmi place mult să citesc. Poate că sună banal, dar e activitatea pe care o desfășor cu cel mai mare drag. De asemenea, în timpul liber, de care mă bucur în sfîrșit, petrec cât mai mult timp cu familia și prietenii.

„Să învețe, să se concentreze pe ceea ce îi interesează, dar să nu uite să se distreze și să se relaxeze uneori”

C.M.: Ce te-a motivat să obții această medie?

R-M.G.: Ca să fiu onestă până la capăt, nu mă așteptam să obțin această medie. Nu am fost niciodată suficient de încrezătoare în propriile forțe. Aveam un țel- o medie pe care voiam să o ating care era relativ mare, dar faptul că am depășit-o m-a surprins. Cred că motivația mea a fost fix faptul că voiam să demonstrez și să-mi demonstrez mie că pot să fac lucruri de care mai apoi să fiu mândră.

„Prefer să descopăr cât mai multe lucruri, să mă cunosc cât mai bine”

C.M.: Ce sfat le oferi celor de vârsta ta, dar și celor care trec acum clasa a VIII-a?

R-M.G.: Celor de vârsta mea le spun doar să învețe, să se concentreze pe ceea ce îi interesează, dar să nu uite să se distreze și să se relaxeze uneori. Iar celor care trec acum clasa a VIII-a vreau doar să îi asigur că nu e atât de rău cum îi fac alți oameni să creadă și că, în loc să se streseze inutil, ar trebui să se bucure de anul frumos care urmează- ultimul pe care îl vor petrece alături de colegii lor. Și mult succes!

C.M.: Te-ai hotărât la ce liceu vrei continui urmezi studiile? 

R-M.G.: Am optat pentru profilul de științe ale naturii, considerându-l profilul care cuprinde toate materiile de care cred eu că am cea mai mare nevoie. Poate în viitor voi face medicină, dar cine știe?! Viitorul e imprevizibil, așa că momentan prefer să descopăr cât mai multe lucruri, să mă cunosc cât mai bine, să descopăr ce îmi doresc eu cel mai mult și abia apoi voi putea face o alegere.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Școala de vară „Open4Tech – Summer School 2019” la Universitatea din Craiova

Next Post

Firmele care angajează elevi şi studenţi, în perioada vacanţei, primesc 250 de lei lunar

Related Posts
Verified by MonsterInsights