Școală de vară pentru elevii din Oltenia. „Fii activ vara prin sport!”

În perioada 15-30 iunie 2019, se va desfășura la Craiova cea de-a treia ediție a Școlii de vară „Fii activ vara prin sport!”, proiect câştigat de către Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului privind învățământul secundar/Romanian Secondary Education Project (ROSE) implementat de către Ministerul Educației Naționale.

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Școala de vară tip punte „Fii activ vara prin sport!” ce se desfășoară pe parcursul a 3 ani, are în vedere pregătirea pentru viața de student a 156 de elevi de liceu, aflați în diferite situații de risc de părăsire a școlii. 

În acest an, 52 de elevi participa la activitățile desfășurate în Craiova, aceștia provenind  din cadrul a patru licee din zona Olteniei și anume, LPS Petrache Trișcu Craiova, C.N Pedagogic „Ștefan Odobleja” Severin, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu și Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni.

Școala de vară se întinde pe parcursul a 16 zile, programul îmbinând activități complementare prin cursuri de vară prin care elevii vor dobândi un bagaj academic introductiv și vor deprinde strategii noi de învățare, prin participarea la activități sportive în campus-nu doar ca actori, ci ca organizatori, prin participarea la activități recreative și evenimente culturale, implicarea în organizarea unor evenimente de profil, de voluntariat la asociații neguvernamentale dar și prin desfășurarea unor ateliere de lucru specifice dezvoltării personale (comunicare, adaptabilitate, încredere și stima de sine).

De asemenea, elevii  se vor întâlni cu persoane ce activează cu succes în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice și vor urma cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră. În această perioadă, se vor efectua și vizite de studiu la organizații relevante din Craiova dar și la Herculane, astfel încât elevii să fie familiarizați cu cerințele potențialilor angajatori din domeniul sportului/kinetoterapiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Donează sânge, salvează vieți! Echipa de medici te așteaptă în centrul Craiovei

Next Post

Ce unități medicale și farmacii sunt deschise în mini-vacanța de Rusalii

Related Posts
Verified by MonsterInsights