Caravana Micile Vedete a pornit din nou la drum – proiect susținut de TOP GEL

Peste 8000 de elevi de la școlile din jud. Dolj, Giurgiu și Vâlcea au participat în ultimele 6 luni la cea de-a 13 ediție a Caravanei Micile Vedete, alături de Caravana Micile Vedete a pornit din nou la drum. Firma TopGel ajută la promovarea în școli a filmului educativ românesc pentru copii, o inițiativă unică în ultimii 20 de ani în România.

În perioada decembrie 2018 – mai 2019, Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete a organizat proiecții de filme pentru copii cu teme educative, din seria Aventuri cu detectivi, la 14 școli din cele 3 județe. O premieră importantă a fost prezența Caravanei Micile Vedete la Giurgiu, acolo unde, cu suportul Primăriei Municipiului Giurgiu am reușit să a ajungem la toate școlile din oraș.

Prin acest proiect, Micile Vedete și TopGel si-au propus sa promoveze în școli filmul educativ românesc pentru copii, o inițiativă unică în ultimii 20 de ani în România. Astfel datorită succesului Caravanei Micile Vedete in randul elevilor participanți, un obiectiv important care a fost atins este responsabilizarea copiilor vis-a-vis de utilizarea tehnologiilor moderne audio-video și impactul acestora în societate.

Filmele proiectate sunt realizate de Școala Micile Vedete, iar actori sunt absolvenții Cursurilor de Film și Televiziune pentru Copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. „Detectivul talentat”, cel mai apreciat film din Caravană, este al șaptelea episod din seria cu detectivi produsă de Școala Micile Vedete. În episodul anterior, două dintre personajele principale Erica (Erika Ranteș, 11 ani) și Alexia (Alexia Andrei, 13 ani) au câștigat concursul de talente cu spectacolul „Andromeda”, iar premiul a constat în 3 zile de filmare pe platourile de la Castel Film. În noul episod, fetele, extrem de fericite, se apucă de treabă. Numai că le lipsește un subiect savuros. Inspirându-se din realitatea apropiată, decid să facă un film cu detectivi. Și cine poate fi mai potrivit pentru rolul principal, dacă nu însuși Detectivel (Matei Burgui, 13 ani).  Ramâne de văzut însă, cam de cât talent actoricesc dispune, mai ales că împreună cu asistentul său, Silviu (Silviu Ciuperca, 12 ani) are de rezolvat un nou caz: o fetiță cu probleme in familie.

Întreaga serie de filme cu detectivi (9 episoade) poate fi vizionată gratuit online, pe dubla platformă de filme și emisiuni pentru copii și părinți www.club.micilevedete.ro .

Proiectul a fost susținut de partenerii media ai Școlii Micile Vedete: Radio Romania 3net “Florian Pitiș”, Caleaeuropeana.ro, MovieNews.ro, Stiripentrucopii.ro, LiteraturaCopii.ro, CineFan.ro, RomaniaPozitiva.ro, SfatulParintilor.ro, Anidescoala.ro.

 

Despre Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete

 

 

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (http://micilevedete.ro/) este un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate copiilor: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

La 8 ani de la înființare, Școala „Micile Vedete” se mândrește cu un portofoliu de 29 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative, dintre care 5 au fost selecționate și au participat la Festivalul de Film de la Cannes (2010, 2011, 2012, 2014, 2015), dar și la alte festivaluri internaționale din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia și Australia. Școala „Micile Vedete” este membră a Centrului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineri – CIFEJ, înființat de UNESCO.  

Despre TopGel

 

 

TopGel (http://topgel.ro/), fabrica de dulciuri din Craiova, reprezintă unul dintre principalii competitori de pe piața înghețatei din România, marcând 25 de ani de activitate susținută în domeniul producției și distribuției de înghețată.

Înființată în anul 1994, societatea producea inițial doar înghețată la vafă. Pe parcursul timpului, fiind permanent interesată de cerințele și rigorile clienților săi, dar și de evoluția pieței în domeniu, compania a cunoscut numeroase transformări, adoptând politici de dezvoltare la nivel național.

Reputația și evoluția constantă a companiei au fost factorii determinanți în transformarea acesteia în unul dintre primii producători și distribuitori de înghețată din România. Datorită unui management eficient, ce se traduce prin respectarea standardelor de calitate și a regulilor esențiale ale unui act de comerț compatibil cu normele europene, dar și capacității tehnologice avansate, prin implementarea unui sistem logistic modern și în continuă dezvoltare, TOP GEL înregistrează o evoluție pozitivă a principalilor indicatori economico-financiari, ocupând în prezent locul 1 în România, după cota de volum, cu o cotă de piață de aproximativ 23%.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Expoziției de pictură. „Lumina Craiovei de … odinioară”

Next Post

Studenții craioveni de la Facultatea Automatică, Calculatoare și Electronică premiu de excelență la nivel internațional

Related Posts
Verified by MonsterInsights