Studenții craioveni de la Facultatea Automatică, Calculatoare și Electronică premiu de excelență la nivel internațional

Studenții craioveni. Talentați. Muncitori. Determinați să arate tot ce au învățat și pot să facă. Ei, alături de profesorii lor, ne arată că poți să excelezi în orice colț al lumii dacă ești profesionist. Prin intermediul lor, mediul academic din Craiova strălucește, la nivel mondial.

Două echipe de studenţi de la Universitatea din Craiova au primit Premiul Pentru Excelenţă, în două competiții importante Network Track şi Cloud Track.

Competiția s-a desfășurat în Shenzhen, China. A fost pentru prima dată când România a avut reprezentanți la faza globală a concursului Huawei ICT Competition, aflat la cea de-a patra ediție. Studenții Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova au concurat cu studenți din mii de instituții academice de pe glob.

Echipele de studenți craioveni au concurat pe două track-uri: Network Track și Cloud Track. Aceștia au câștigat în 2018, etapă regională a competiției, clasându-se pe locul I la nivel național, înaintea multor universități de prestigiu din țară, precum Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, Iași, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sau Universitatea Politehnică din București.

Cătălina Mancaș, cadru didactic al departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației, a fost instructorul echipei de Networking.

„A fost o experiență valoroasă atât pentru studenți, cât și pentru instructori, dar și o oportunitate remarcabilă pentru Universitatea din Craiova de a deschide o colaborare solidă cu Huawei. Studenții au avut ocazia să pună în practică cele mai noi tehnologii în materie de Networking și Cloud, dar și să interacționeze cu studenți din întreagă lume. Au fost prezenți reprezentanți din peste 30 de țări. De asemenea, instructorii și reprezentanții Universității din Craiova au avut ocazia de să împărtășească idei și experiențe cu reprezentanții mediului academic prezenți la eveniment, în vederea înființării unei Academii ICT Huawei la Universitatea din Craiova”, a declarat – Cătălina Mancaș, instructorul echipei de Networking.

Studenții au demonstrat că pot pune în aplicare, cu succes, informațiile învățate în timpul facultății și că pot reprezenta țara cu cinste la nivel mondial.

„Huawei ICT competition a reprezentat o oportunitate unică pentru noi de a ne dezvoltă nu numai pe cale profesională cât și culturală. Este pentru prima dată când la acest concurs a participat România și ne bucurăm foarte mult pentru premiul obținut având în vedere că în China am întâlnit concurenți cu tradiție în acest concurs”, a spus Cosmin Petcusin, student în anul IV, specializarea Automatică și Informatică Aplicată.

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, se bucură de existența Academiei de Networking Cisco.

Înființarea Academiei ICT Huawei la Universitatea din Craiova ar reprezenta o nouă oportunitate de certificare în cele mai noi tehnologii IT și de aliniere la cerințele impuse de piață muncii.

Succesul este rezultatul unei munci în echipă

Echipa Network a fost formată din:

 

 

  • instructor – Cătălina Mancaș (cadru didactic al Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației, al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică)
  • Mihaela Ilie (doctorandă – Calculatoare și Tehnologia Informației)
  • Ana Maria Lilea (Calculatoare Engleză, anul II)
  • Victor Criciotoiu (Automatică și Informatică Aplicată, anul I) 

Echipa Cloud a fost formată din:

 

 

  • instructor – Sorin Ilie (cadru didactic al Departamentului de Calculatoare și Tehnologia Informației, al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică)
  • Cosmin Petcusin (Automatică și Informatică Aplicată, anul IV)
  • Raluca Andreea Robu (Calculatoare Engleză, anul II)
  • Claudiu Ștefănescu (Automatică și Informatică Aplicată, anul I)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Caravana Micile Vedete a pornit din nou la drum – proiect susținut de TOP GEL

Next Post

Studenții craioveni de la Facultatea Automatică, Calculatoare și Electronică premiu de excelență la nivel internațional

Related Posts
Verified by MonsterInsights