Medicii din Franța, în GREVĂ! Promedica și USMR Alianța Medicilor își exprimă solidaritatea!

Sistemul medical francez se zguduie. Mai mulți medici care lucrează în secții de urgență au declanșat grevă. Medicii francezi sunt nemulțumiți de condițiile de lucru, de nivelul salariilor, dar și lipsa resursei umane. În continuare, un număr semnificativ de medici români lucrează în spitalele franceze. Medicii români, reprezentanții ai Sindicatului Promedica și USMR – Alianța Medicilor,sunt solidari față de colegii din Franța, care au declanșat GREVĂ. 

🔴Din discuțiile pe care reprezentanții Promedica le poartă cu medicii din Franța am aflat că tot mai multe cadre medicale s-au alăturat grupului „L’Inter-urgcences”, care denunță lipsa de personal și resurse material din sectoarele de urgență.

🔄Potrivit colectivului „L’Inter-urgcences”, medicii din 75 de servicii de urgență din Franța sunt în grevă. Și cadrele medicale din cadrul spitalului Château-Gontier-sur-Mayenne, care s-au alăturat mișcării greviste, denunță condițiile de muncă, solicită mai multă resursă umană și majorări salariale.

🔴Greva a început, marți, 18 mai, la Paris. De atunci, mișcarea s-a răspândit în toată Franța.
Pe 6 iunie, se pregătește un eveniment național prin care medicii francezi doresc să tragă un puternic semnal de alarmă cu privire la condițiile de lucru, de care sunt nemulțumiți și pentru care cer autorităților soluții.

‼️România este o pepinieră de medici pentru întreaga lume. Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesionale de la Colegiul Medicilor din România. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Studenți în sesiune. Trucuri pentru învățare rapidă și sfatul psihologului

Next Post

Sezon de vis pentru portarul craiovean Diana Ciucă: „Nu îmi venea să cred că sunt campioană!”

Related Posts
Verified by MonsterInsights