Elena are 37 de ani și luptă să trăiască. Să o ajutăm în lupta cu o boală gravă și extrem de rară

Pentru ca binele să învingă pe pământ este suficient ca oamenii să fie buni. Viața se poate schimba într-o clipă și nici un lucru nu mai are valoare dacă ai pierdut ce era mai de preț: sănătatea. Ne putem salva unii pe alții din momentele grele dacă ne dăm seama că de ceea ce avem nevoie BUNĂTATEA. Elena Bidică, o tânără de 37 de ani, din Dolj are nevoie de ajutorul nostru în lupta cu o formă rară de cancer. Viața ei atârnă de 10.000 de euro. Pentru noi este o cifră pe care o putem strânge împreună, pentru ea înseamnă viața.

Autor: Teodora Argint

 

 

Elena Bidică are nevoie să fim buni. La doar 37 de ani tânăra care locuiește în orașul Filiași, Dolj duce o luptă crâncenă cu boală extrem de gravă. Un diagnostic rar în lume i-a transformat viața Elenei și a familiei ei, într-un coșmar. Elena suferă de o forma rară de cancer la inimă. Boala este atât de rară, încât mai puțin de două persoane din 100.000 sunt afectate de tumorile primare cardiace, în fiecare an. Mai mult, timp de doi ani, niciun spital din țară nu a acceptat provocarea de a o opera.

Viața Elenei ar putea fi salvată la spitalul Monza din București, acolo unde o echipă de medici bine pregătiți va face tot ce este posibilă să o scape pe tânăra doljeanca de boala care o macină.

Pentru intervenția chirurgicală Elena are, însă, nevoie de 10.000 de euro. Fără acești bani șansa ei la viață piere.

Lumea Elenei s-a prăbușit în urmă cu doi ani, când, după o banală răceală, i s-a pus diagnosticul crunt: sarcom atrial stâng, cu invazie în venele pulmonare. Adică o tumoră imensă, care i se formase în interiorul inimii. De atunci, spitalul i-a devenit nouă casă. 

Din acel moment viața mea s-a schimbat total. Până să mă îmbolnăvesc eram o persoană activă. Acum îmi trebuie ajutor și să dau cu o matură, să-mi fac o mâncare”, spune Elena.

Inițial, tânăra a făcut o operație pe cord deschis, în urma căreia i s-au mai dat doar șase luni de viață. Însă, Elena a luptat cu boală. A căutat ajutor prin toate spitalele din țară și chiar în străinătate, dar niciun medic nu s-a încumetat să facă o intervenție atât de complicată. 

„Am fost în Târgu Mureș, Sibiu, în Timișoara, București. Am trimis dosarul medical și în Franța, în Anglia. Ni s-a spus că nu se poate face o altă intervenție chirurgicală“, spune Elena Bidică.

Tânăra a făcut tratament de chimioterapie peste 150 de zile și a rezistat eroic. În urmă cu câteva săptămâni,  medicii de la spitalul Monza din București au acceptat să facă operația. Acum Elena are nevoie disperată de ajutor. 

„Pentru mine această operație ar însemna revenirea la normal după  doi ani și ceva în care am umblat să găsească soluții în țară și în afară”, spune Elena cu puterea pe care o mai are.

De povestea ei a aflat și Cristian, un tânăr din Filiași, președinte al Asociației Plus Omenia, care face tot ce ține de el să o ajute.

„Până în acest moment, Elena a trecut prin 22 de ședințe de chimioterapie, asta înseamnă un cumul de 154 de zile. În general, un pacient rezistă maximum 12 ședințe. Elena este o luptătoare. Trebuie să o ajutăm”, spune Cristian.

Pentru intervenția complicata, Elena are nevoie de 10.000 de euro. Dacă vreți să o ajutați puteți dona în conturile: 

EUR : RO54BTRLEURCRT0334611701

RON : RO07BTRLRONCRT0334611701, cu specificația „pentru ELENA”

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Căpitanul Porter Troupe: Avem nevoie de fani, să fim mai puternici! Putem juca finala!

Next Post

Șansă la terapie vindecătoare pentru pacienții cu hepatită C. Ultimele două luni de înscriere în program

Related Posts
Verified by MonsterInsights