Lumina vine din oameni. Dr. Mirela Siminel-mama a cinci copii pentru care a luptat să îi devină familie și Îngerul Salvator al micuților născuți prematur

Lumina vine din oameni. Vorbim mereu de sisteme. Sistem de educație. Sistem de sănătate. În spatele acestor cuvinte cât de poate de seci se află oamenii. Omul e lumina și schimbarea pe care vrem să o vedem în lume. Unde nu sunt oameni buni, nu există sărbători. Momentul Învierii de care ne bucurăm în Sărbătoarea Paștelui ne învață lecția unei victorii promise împotriva morţii. Paștele este o sărbătoare a reinstaurării bucuriei, a încrederii că putem mai mult. Învierea admite că suntem condamnaţi, dar, în același timp, ne arată soluţia iubirii recuperatoare. Ne arată că există SPERANȚĂ.

Echipa Media10 sărbătorește Paștele prin prezentarea poveștilor unor oameni care ne cresc mintea, morala și inima. Oameni care ne dau imaginație creatoare, care ne arată că BINELE și LUMINA sunt în noi. Dumnezeu nu numără căderile, ci ridicările din păcat!

Autor: Ana-Maria Predilă

Dr. Mirela Siminel este mama a cinci copii pentru care a luptat să îi devină familie și îngerul salvator al copiilor născuți prematur

Când faci tot ce poţi mai bun, nu ştii niciodată ce miracol apare în viaţa ta sau în viaţa altui om. Există oameni care trăiesc frumos, într-o lume desfigurată pe zi ce trece de lăcomie. Există oameni, la doi pași de noi, care trăiesc  pentru „A FI” și nu pentru „A AVEA”. Există oameni care trăiesc profund, de cele mai multe ori nevăzuți, oamenii mai așezați și mai ancorați în normalitate. Mirela Siminel este o femeie cu privire blândă și inimă de aur. Este medic. Și nu orice medic, ci un medic care nu aleargă nici o clipă după însemne ale reuşitei sociale, după privilegii sau bunuri, ci după a da, zilnic, șansă la VIAȚĂ. 

Mirela Siminel este mamă. Dar nu orice mamă, ci o mamă care a trecut de orice bariere și prejudecăți și a luptat să aibă alături de ea cinci copii pe care nu i-a purtat în pântec, dar cărora l-a dat șansa la o viață de familie, o viață frumoasă alături de ea și soțul ei.  Mirela Siminel spune că „important e ceea ce rămâne după tine“. Cinci copii o iubesc pentru că acum sunt ai ei. Acești copii sunt frați datorită familiei Siminel, care spune că: „Sunt copiii noștri, minunile noastre“. Împreună cu soțul care a înțeles-o și sprijinit mereu, Petrișor Siminel (Mati sau Tami, cum îi spun micuții), doamna doctor a înfiat cinci copii, care acum au pe cine să strige „mami“ și „tati“.

Doctor de suflete, Mirela Siminel, șefa Clinicii de Neonatologie din cadrul Spitalului „Filantropia“ din Craiova este „îngerul salvator“ a mii de copii.

În spatele ochiilor ei verzi și a privirii calde, descoperi o poveste de viaţă care te inspiră şi îţi redă credinţa. Este unul dintre cei mai iubiți medici. Asta pentru că în fiecare oră primește în brațe un copil aproape mort și îl redă prinților pregătit să intre în viață. Datorită profesionalismului său, mulți părinți își sărută înainte de culcare copilul sănătos și voinic. 

De sărbători, telefonul doctoriței Siminel sună într-una

Copiii care acum trăiesc datorită ei sau părinţii lor îi transmit doctoriţei toată recunoştinţa lor. Unuia dintre ei, atunci când s-a născut, nu îi bătea inima. După o lungă resuscitare, a fost adus la viață. Acum are doi ani si jumătate, este perfect sănătos și de câte ori are ocazia trece la „doamna doctor“ să îi mulțumească că i-a dat zile.

„Au fost cazuri în care efectiv am simțit că Dumnezeu mi-a dat acel copil înapoi. Am avut un copil care s-a născut fără cord, adică avea inimă, dar nu bătea. Era complet palid. L-am resuscitat, a fost cea mai grea resuscitare din cariera mea, cumva am depășit ghidurile și protocoalele din neonatologie, dar am simțit că nu trebuie să mă opresc. L-am salvat, deși a avut o patologie de cordon destul de rară, practic se rupsese cordonul ombilical și cursese sângele din el. S-a externat la zece zile de la naștere. A fost urmărit ecografic, neurologic și oftalmologic și am avut marea bucurie să nu aibă nici o problemă“, a povestit medicul, cu lacrimi în ochi.

Foto: Alături de echipa Salvați Copii care a donat aparatura pentru clinica de Neonatologie condusă de dr. Siminel

Pe lângă îndârjirea cu care luptă să salveze vieți, dr. Siminel s-a zbătut să doteze clinica cu aparatură și să sprijine personalul medical să se specializeze.  În plus, a pus în funcțiune aparatura care până atunci nu fusese folosită. Acum, peste 200 de copii sunt tratați în clinică lunar. Dr. Mirela Siminel este și unul dintre puținii specialiști din Oltenia care face ecografie neonatală. Pentru că înainte în zona noastră nu existau specialiști de acest fel, părinții erau nevoiți să meargă cu micuţii la București sau în alte orașe.

„Doamna doctor Coleta de la Spitalul Județean Craiova mai făcuse pregătire. Ca să învăț, mă trezeam și la trei noaptea și făceam ecografii copiilor”, spune dr. Siminel. 

În lumea creată de ea și pentru toți copiii pe care îi salvează, dr. Mirela Siminel este LUMINA. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Lumina vine din oameni-„Fabrica” de medalii a profesorului Pop. Din Calafat, spre marea performanţă. De aici a plecat campionul olimpic de tineret Adrian Şulcă. 

Next Post

Nunc libero etiam enim

Related Posts
Verified by MonsterInsights