Azi sărbătorim Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace

În fiecare an, în 6 aprilie este marcată Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, prin care care este subliniată puterea sportului de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional cât şi mondial.
Autor: Daniela Mitroi Ochea
 
Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat în anul 2013 ziua de 6 aprilie drept Ziua internaţională a sportului pentru dezvoltare şi pace, ceea ce a reprezentat recunoaşterea influenţei pozitive pe care sportul o poate avea asupra progresului drepturilor omului şi asupra dezvoltării sociale şi economice.
 
Comitetul Olimpic Internaţional a subliniat modul în care Mişcarea Olimpică utilizează sportul pentru a promova pacea, reconcilierea şi dezvoltarea, şi subliniază puterea Jocurilor Olimpice de a promova toleranţa şi solidaritatea între participanţi, iubitori ai sportului şi oameni din întreaga lume.

Această zi reprezintă o completare a Zilei Olimpice sărbătorită pe 23 iunie, care celebrează valorile olimpice de prietenie, excelenţă şi respect prin sport.
 
Sportul a jucat un important rol istoric în toate societăţile şi a îmbrăcat fie forma unei competiţii sportive, a unei activităţi fizice sau a unui joc. Pentru sistemul ONU, inclusiv pentru UNESCO, sportul şi jocul sunt drepturi ale omului care trebuie respectate şi aplicate la nivel mondial. 
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Educație medicală dentară pentru elevii din satul Fratoștița. Dr. Alexandra Ciucă: „Este important să avem grijă de sănătatea dinților”

Next Post

Învățământ dual la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Ce specializări pot alege elevii

Related Posts
Verified by MonsterInsights