After school modern pentru elevii craioveni. Gratuități pentru copiii instituționalizați

Astăzi a fost inaugurat Centrul pentru Îndrumare Școlară și Socială-C.L.A.S.S., proiect finanțat prin Centrul de Resurse și Angajamente Ford Craiova, în cadrul Programului de Antreprenoriat Social 2018. Program tip after school, cursuri de limbi străine, program pentru perioada vacanțelor școlare, club de lectură sau ateliere de dezvoltare personală sunt doar câteva dintre activitățile la care vor avea acces elevii în cadrul acestui centru.

Centrul, care este destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, are patru săli de curs şi este deschis în fiecare zi, între 12.00 – 18.00. Copiii instituționalizați primesc şi o masă gratuită şi le este asigurat şi transportul până la sediul CLASS.

„Centrul de Resurse și Angajament Ford a fost creat în urmă cu un an, prin parteneriat dintre Primăria Craiova, Fundația Ford și Asociația pentru Educație Sud-Vest Oltenia. Facem primii pași pe direcția pe care ne-am dorit-o, respectiv tinerii noștri să nu mai părăsească regiunea și dacă vor o țară ca afară să și-o facă chiar aici, în comunitatea noastră”, a spus Leonardo-Geo Mănescu, președinte EDUCOL.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a spus că prin activitatea derulată în cadrul Centrului și părinții care nu au timp suficient pentru copii vor fi avantajați.

„Noi ca și societate trebuie să ne adaptăm la ceea ce trăim. Inaugurarea acestui centru de azi are un impact pentru întreaga comunitate. Centrul oferă un cadru sigur, profesionist și modern de educare, prin programe și ateliere tip after school, cursuri de limbi străine, programe pe perioada vacanțelor sau cluburi de lectură pentru elevi”, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu. 

Proiectul are în prim plan antreprenoriatul social și răspunde nevoilor comunității locale privind educația, contribuind la dezvoltarea comunităților sustenabile, prin inițierea și dezvoltarea unor activități educative accesibile tuturor, inclusiv categoriilor sociale vulnerabile.

„Craiova avea nevoie de aceste lucruri noi. Sunt convins că proiectul va fi unul de succes”, a spus  viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Raluca Stamatescu, responsabilul PR al CLASS, spune că activităţile vor fi susţinute de studenţi voluntari, sub îndrumarea cadrelor universitare.

„Toate atelierele și activitățile vor fi susținute de către studenții Universității din Craiova, bineînțeles cu sprijinul profesorilor. Aici elevii pot învăța folosit mijloace și metode noi de învățare. Vor învăța, de exemplu, matematica într-un mod distractiv. Organizăm și ateliere de limbi străine. Organizăm tot felul de activități interactive. Copiilor instituționalizați le asigurăm transport gratuit până la centru, dar și o masă gratuită”, spune Raluca Stamatescu. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

Susține mișcarea. „Donează” și tu pași la Focus Fitness & Beauty pentru un scop caritabil

Next Post

Ultima probă de simulare pentru liceeni. Notele obținute se trec în catalog la solicitarea elevului sau a părintelui

Related Posts
Verified by MonsterInsights