Ultima probă de simulare pentru liceeni. Notele obținute se trec în catalog la solicitarea elevului sau a părintelui

Astăzi s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării din cadrul simulării examenului național de bacalaureat. Examenul de simulare s-a desfășurat în 45 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj care școlarizează elevi de clasa a XII-a, în intervalul orar 9.00-12.00.

La nivelul județului Dolj, 5054 de elevi au fost înscriși pentru a susține această probă. Procentul de prezență a fost de 65,95%. În timpul probei scrise la disciplina biologie, a fost eliminat un elev de la Colegiul ”Ștefan Odobleja”.

Simularea examenelor naționale s-a realizat în conformitate cu prevederile OMEN nr. 3185/18.02.2019 și a Procedurii MEN nr. 27497/27.02.2019, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2018-2019.

Conform calendarului, afișarea rezultatelor se va realiza în data 29 martie 2019.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluarii naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unitați de învatamant în care s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Scopul simulării examenului de Bacalaureat Național 2019 este de a familiariza  elevii cu rigorile unei examen real și de a afla nivel de pregătire înainte de examenul real, în vederea optimizării rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post

After school modern pentru elevii craioveni. Gratuități pentru copiii instituționalizați

Next Post

Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei – Zilele Elena Farago, la Biblioteca Județeană Craiova

Related Posts
Verified by MonsterInsights