Copilărie în sărăcie. Povestea a trei fraţi care stau într-o casă de chirpici şi au nevoie de ajutor

Trei fraţi din comuna Butoiești, județul Mehedinți au urgent nevoie de ajutor, după ce au rămas doar în grija bunicii. Situația copiilor a devenit dramatică după ce tatăl le-a murit în urmă cu câteva zile, iar mama i-a părăsit, din momentul în care a plecat la muncă în străinătate.  

De când se știu dorm într-o casă din pământ. Cocoțată pe un deal de la marginea satului casa mai are puțin și stă să cadă. Micuţii, un băiat de cinci ani și surorile sale de şapte și nouă ani nu au curent electric, nu au frigider și nici o casă  decentă în care să doarmă. Cu toții visează să aibă un acoperiş deasupra capului, iar în fiecare seară se roagă la Dumnezeu să le îndeplinească dorinţa.

Viața lor s-a schimbat radical în urmă cu câteva zile, când tatăl lor, singurul om care le era alături, a murit. Avea doar 24 de ani. Cu puținii bani pe care reușea să îi strângă le cumpăra mâncare copiilor săi. Greutățile vieții si boala de care suferea l-au răpus. A făcut infarct și s-a stins din viață, chiar sub ochii copiilor lui, în casa în care locuiau la grămadă.

Nu au unde să se spele, nu au frigider și nici măcar curent electric

Acum, cei mici au rămas aproape sub cerul liber. Singura care le este alături este bunica din partea tatălui. Femeia a rămas singură cu cei trei copii, vrea să îşi crească nepoţii, dar are nevoie de ajutor şi de o casă în care să locuiască. Casa în care își duc veacul acum seamănă mai degrabă cu un grajd. Pereții sunt decojiți și stau să cadă. Copii nu au unde să se spele, nu au frigider și nici măcar curent electric. Ştiu că doar oamenii cu suflet mare, sau o minune de la Dumnezeu îi mai poate salva. Visează zilnic că vor avea o căsuţă a lor în care să învețe, să se joace, să ducă o viață normală, așa cum fac și alți copii de vârsta lor.

Copiii nu au abandonat școala

Cu haine puține, fără pic de sprijin și poate de cele mai multe ori flămânzi, copiii nu au abandonat școala. Oricât de greu le este, merg în continuare la școală, chiar dacă de multe ori nu au cu ce să se îmbrace, nu au rechizite sau mâncare. Toţi cei care doresc să-i ajute pe cei cinci sunt rugaţi să se adreseze Primăriei comunei Butoiești (judeţul Mehedinți), pentru a intra în contact cu cei trei copii și cu bunica lor.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Post

Înscriere în clasa pregătitoare – tot ce trebuie să ştie părinţii

Next Post

Se caută profesori pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare

Related Posts
Verified by MonsterInsights